Van Hanegem over Senesi: "Het is vaak ook concentratie"

18 oktober 2021, 21:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Willem van Hanegem weerspreekt dat hij het niet ziet zitten in Marcos Senesi. In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad uitte Van Hanegem maandag kritiek op de Argentijnse verdediger van Feyenoord, die zaterdag een negatieve hoofdrol speelde tegen RKC Waalwijk (2-2). 'Marcos Senesi heeft opeens een eigen documentaire, maar als hij echt verder wil komen, moet hij nu wel veel scherper worden', stelde hij.

"Maar de mensen geven na kritiek vaak de uitleg dat ik de speler niets zou vinden. Dat is niet zo, zeker niet in dit geval", komt Van Hanegem terug op wat hij in zijn column heeft geschreven. "Senesi is een jongen met kwaliteit. Maar als hij écht een stap naar een grote club in het buitenland wil gaan zetten dan moeten die momenten als tegen Vitesse en RKC echt wel uit je spel verdwijnen. Die doelpunten tegen bescheiden aanvallers vallen nog te makkelijk."

Senesi zag er zaterdag bij beide Waalwijkse doelpunten niet goed uit. "Hij kan heus wel verdedigen, maar het moet wel scherper. Aan de bal zien we vaak meer van hem", aldus Van Hanegem, die vindt dat de Argentijn wel vaker steekjes laat vallen in de Eredivisie. "Union Berlin is donderdag misschien een betere test. Het is vaak ook concentratie. Maar ja, bij de les blijven hoort er wel bij als je een topverdediger wil zijn."

Senesi deed zaterdag zeventig minuten mee tegen RKC. Dat de verdediger in de tweede helft werd gewisseld, had te maken met de blessure die hij tegen Vitesse had opgelopen. Donderdag in de Conference League tegen Union Berlin is hij vermoedelijk gewoon weer inzetbaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen