RKC Waalwijk
1 – 1
NEC

Oranje buiten top tien FIFA-ranglijst, datum WK-loting vastgesteld

21 oktober 2021 – Het Nederlands elftal is na de afgelopen interlandperiode niet gestegen of gedaald op de FIFA-ranglijst. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal is zodoende nog altijd terug te vinden op de elfde plek. De meest recente lijst werd donderdag door de wereldvoetbalbond naar buiten gebracht.

Oranje buiten top tien FIFA-ranglijst, datum WK-loting vastgesteld

Oranje steeg een maand geleden nog van de twaalfde naar de elfde plaats, maar een plekje binnen de top tien zit er vooralsnog niet in. De manschappen van Van Gaal won wel van Letland (0-1) en Gibraltar (6-0), maar die wedstrijden leverden weinig punten op. De huidige nummer tien van de lijst is Denemarken, dat bezig is aan een indrukwekkende serie wedstrijden.

België is nog altijd de trotse lijstaanvoerder, al worden onze Zuiderburen op de hielen gezeten door Brazilië. Voor Oranje staan halverwege november twee belangrijke wedstrijden op het programma in de strijd om WK-kwalificatie. De beslissing in groep G zal vallen na de ontmoetingen met Montenegro (uit) en Noorwegen (thuis).

Loting WK op 1 april
Als Oranje de wedstrijden tegen Montenegro en Noorwegen goed doorstaat, gaat het op vrijdag 1 april 2022 in de koker voor de loting van het WK. Een dag na een FIFA-congres in Doha zullen de eventuele tegenstanders dan bekend worden gemaakt. Vanwege de hitte in Qatar wordt het wereldkampioenschap in 2022 gehouden in november en december.

Oranje

gerelateerd