Fati looft Memphis: "En hij spreekt niet eens Spaans"

21 oktober 2021, 16:03

Ansu Fati (18) heeft de loftrompet gestoken over Memphis Depay. Het megatalent van FC Barcelona merkt dat hij binnen de lijnen een goede klik heeft met de Nederlandse aanvaller. "We hebben nog niet vaak samengespeeld, maar we begrijpen elkaar goed. En dat terwijl hij niet eens Spaans spreekt. Ik hoop dat we nog jarenlang samen spelen."

Dat zei Fati tijdens de persconferentie, waar zijn nieuwe contract besproken werd. Niet alleen zijn relatie met Memphis werd besproken, ook het feit dat hij bijtekende kwam aan de orde. "Ik heb vanaf de eerste dag gezegd tegen mijn zaakwaarnemer dat ik bij FC Barcelona wilde blijven. Ik ben blij met het vertrouwen van de club in mij. Ik had aanbiedingen om elders te tekenen, maar mijn droom is om met FC Barcelona te groeien en prijzen te winnen", zei de buitenspeler.

Dat hij na een zware blessure met rugnummer tien – wat hij overneemt van Lionel Messi – terugkeert bij FC Barcelona, zorgt niet voor extra druk. "Nee, want niemand zal zo spelen als Leo. Net als dat niemand zo is als Xavi of Carlet Puyol. Ik bewandel mijn eigen weg", zei Fati, die naar eigen zeggen 'kalm' onder blijft onder de torenhoge verwachtingen in Catalonië.

Laporta looft Fati

Voorzitter Joan Laporta toonde zich uiterst gelukkig met het nieuwe contract van Fati. "Onze droom is om een ??elftal te creëren dat bestaat uit spelers die zijn opgeleid in La Masia", sprak de voorzitter, die recent ook het contract van supertalent Pedri verlengde. Tegenover Fati: "Bij Barcelona zullen we je helpen je doelen te bereiken. Hij heeft alles in zich om de grootste voetballer te worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen