Ancelotti steunt tegenstander Koeman: "Hij doet het goed daar"

22 oktober 2021 – Ronald Koeman kan rekenen op de steun van niemand minder dan Carlo Ancelotti. De Italiaanse oefenmeester begrijpt de enorme taak waar zijn collega voor staat bij FC Barcelona.

Ancelotti steunt tegenstander Koeman: "Hij doet het goed daar"

"Ik zie hem als een goede trainer", begint Ancelotti, nu trainer van Real Madrid tegenover Movistar. Zondag staan beide oud-trainers van Everton in Camp Nou tegenover elkaar in El Clasico. "Ìk ging daar na hem aan de slag en daar zijn ze lovend over wat hij heeft gedaan." Ancelotti leek bij Everton goed op zijn plek, maar vertrok deze zomer voor een terugkeer naar De Koninklijke.

Ancelotti kent Koeman persoonlijk niet goed, maar begrijpt goed dat de Nederlandse coach het moeilijk heeft. "Ik denk dat het op dit moment niet zo gemakkelijk is om die club te trainen. Ik denk dat hij het nu heel erg goed doet in Barcelona, ze zijn aan het veranderen. Ze pakken het goed aan. En als je naar de loopbaan van Koeman kijkt, zie je dat hij het goed doet." 

Lees ook: Steun uit onverwachte hoek voor Koeman: "Het ligt niet aan hem"

Na acht duels in LaLiga is het verschil tussen Real Madrid slechts twee punten. De ploeg van Koeman staat met vijftien punten op de zevende plaats, het Real Madrid van Ancelotti bezet de tweede stek op de ranglijst. Zijn ploeg vergaarde tot dusver zeventien punten en moet enkel Real Sociedad - dat een wedstrijd meer heeft gespeeld - voor zich dulden.

LaLiga

gerelateerd