Feyenoord
2 – 0
Fortuna Sittard

'PSV ernstig verzwakt tegen Ajax: ook Gakpo niet inzetbaar'

22 oktober 2021 – De aanloop naar de topper tegen Ajax is voor PSV allesbehalve voorspoedig gelopen. In het midweekse duel met AS Monaco vielen sterkhouders Noni Madueke en Cody Gakpo allebei uit met een blessure. Nadat al duidelijk werd dat Madueke er dit weekend niet bij is, werd nu bekend dat hetzelfde geldt voor Gakpo.

'PSV ernstig verzwakt tegen Ajax: ook Gakpo niet inzetbaar'

Dat bevestigde Voetbal International vrijdagmiddag. Gakpo liep donderdagavond een enkelblessure op toen hij na een kopduel verkeerd op de grond terechtkwam. De aanvaller probeerde het nog even, maar werd toch naar de kant gehaald. Na afloop kon hij zelf nog geen duidelijkheid geven over de ernst van de blessure en ook Roger Schmidt kon vrijdag op zijn persconferentie nog geen nieuws melden.

Dat nieuws kwam er vrijdagmiddag, toen de uitslag van een onderzoek in het ziekenhuis bekend werd. Volgens 'de eerste geluiden' zal Gakpo er drie tot vier weken uit liggen. Naast de wedstrijd tegen Ajax zou hij dan ook de duels tegen FC Twente en Fortuna Sittard en het volgende Europa League-treffen met AS Monaco aan zich voorbij moeten laten gaan. Ook zijn interlands met Oranje in november komen mogelijk in gevaar.

Vrijdagmiddag bevestigde Schmidt wel al dat ook Madueke er niet bij zal zijn zondag. Hij liep tegen Monaco een spierblessure op. Sowieso moest PSV Ritsu Doan en Ryan Thomas al missen. De kraker tegen Ajax begint zondag om 16:45 uur. 

PSV

gerelateerd