Real deelt nieuwe tik uit aan Koeman in matige Clásico

24 oktober 2021, 18:57

Real Madrid heeft zondagavond een belangrijke overwinning geboekt in El Clásico. In een zeer matige wedstrijd kwamen de Madrilenen nauwelijks in de problemen en bleken twee doelpunten genoeg om het FC Barcelona van Ronald Koeman over de knie te leggen: 1-2. Real is zodoende weer terug aan kop in La Liga, terwijl Barcelona pas op de plaats maakt in de titelstrijd.

Koeman besloot voor deze kraker drie Nederlanders in de basis te laten beginnen. Frenkie de Jong, Memphis Depay en de geboren Almeerder Sergiño Dest verschenen aan de aftrap, terwijl Luuk de Jong genoegen moest nemen met een plekje op de reservebank. Het scheelde niet veel of de openingstreffer was bijna volledig van Nederlandse makelei. Na een uitstekende actie van Memphis kreeg Dest een vrijwel niet te missen kans. De international van de Verenigde Staten vuurde van dichtbij echter hoog over en liet na de thuisploeg op 1-0 te zetten.

Real was tot die tijd amper serieus in de buurt van Marc-André ter Stegen geweest, al liet Vinícius Júnior zich wel een paar keer gevaarlijk op de helft van Barcelona zien. Vrijwel uit het niets moest Ter Stegen de bal vervolgens uit zijn doel vissen. Een razendsnelle counter kwam via Rodrygo bij David Alaba terecht en de verdediger pegelde de bal met links in de verre hoek: 0-1. Gerard Piqué knikte een paar minuten later rakelings naast, maar verder dan dat kwamen de Catalanen in de eerste helft niet. Real nam de voorsprong gemakkelijk mee de kleedkamer in.

Na de thee kwam Barcelona een stuk beter voor de dag. Invaller Philippe Coutinho en Ansu Fati namen het doel van Thibaut Courtois onder vuur, maar deden dat zonder succes. Real bleef voornamelijk loeren op de tegenstoot en daarin beproefde Ferland Mendy zijn geluk met een schot van afstand. Real wist de korte storm van Barcelona te doorstaan en kreeg aan de overkant kansen op om zelf toe te slaan. Na een fout van Dest had Vinícius voor 0-2 kunnen zorgen, een schot van Luka Modric werd geblokt door García en Benzema stuitte op Ter Stegen.

Barcelona had in het restant van de wedstrijd meer balbezit, maar daar kon het amper iets mee doen. In de tegenstoot kreeg Real op zijn beurt kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Karim Benzema kwam net te kort om een voorzet van Vinícius binnen te werken en invaller Federico Valverde knalde in het zijnet. In de slotfase bracht Koeman Luuk de Jong nog in de ploeg om iets te bewerkstelligen, maar dat lukte niet. Aan de overkant zorgde Lucas Vázquez voor de bevrijdende 0-2, al werd de eindstand door Sergio Agüero nog bepaald op 1-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen