Lierse-fan wordt onwel op tribune en overlijdt in het ziekenhuis

28 oktober 2021, 12:59

Een zeer schokkende gebeurtenis in België: bij de bekerwedstrijd tussen Lierske SK en OH Leuven werd woensdagavond een 86-jarige man onwel. De supporter zakte in elkaar na de gelijkmaker van zijn club (1-1), werd nog wel met succes gereanimeerd op de tribune, maar is later in het ziekenhuis alsnog overleden in het ziekenhuis in Antwerpen.

Lierse SK heeft dat bericht donderdagochtend naar buiten gebracht. De wedstrijd werd uiteraard stilgelegd tijdens de reanimatie, waarbij ook de dokter van de voetbalclub bij aanwezig was. 'De voorzitter van onze club, Luc Van Thillo, heeft de man nog kunnen spreken na zijn reanimatie en uit alles bleek zijn onvoorwaardelijke steun en liefde voor de club', staat te lezen op de website, waarin het overleden van de man is bevestigd.

'De stilte gedurende de onderbreking van de wedstrijd was ijzingwekkend. De geel-zwarte familie leeft mee met jullie verdriet, hopelijk is dat een kleine steun.' De 86-jarige man was al sinds zijn tiende verjaardag hartstochtelijk supporter van de Belgische club en volgde de club in het verleden zelfs bij de Europese wedstrijden. In het statement worden ook de hulpdiensten nog bedankt voor hun optreden.

Smith terug naar huis

Recent gebeurde in Engeland iets vergelijkbaars: ook daar werd een supporter onwel tijdens de wedstrijd  Newcastle United – Tottenham Hotspur. Over hem kwam donderdagochtend gelukkig wél goed nieuws naar buiten: Alan Smith heeft het ziekenhuis verlaten en mag zijn herstel thuis verder afronden. Ook bij dat duel werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd en was de clubarts betrokken bij de reanimatie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen