Strijdbaar PEC gaat ondanks dubbelslag ten onder bij AZ

30 oktober 2021, 22:53   Bijgewerkt: 30 oktober 2021, 23:02

Door twee doelpunten van Mees de Wit in het eerste kwartier leek PEC Zwolle op weg naar een mooie avond in Alkmaar. Zover kwam het echter niet. AZ stelde nog binnen het uur de orde op zaken. Vangelis Pavlidis was met twee doelpunten de gevierde man bij de thuisploeg. Daarmee had de in de afgelopen weken bekritiseerde Griek een groot aandeel in de uiteindelijke 3-2 zege.

Zou PEC dit seizoen nog wel een wedstrijd winnen? Met één punt uit de eerste tien duels was die vraag gerechtvaardigd. Het antwoord volgde vorige week. Hoe de 1-0 overwinning op Heracles Almelo tot stand kwam, deed er niet toe in Zwolle. Art Langeler en zijn spelers hadden eindelijk een reden tot lachen. Maar dat de winnende - vanaf de stip – werd gemaakt door aanvoerder en verdediger Bram van Polen was veelzeggend. Zelfs in de bekerwedstrijd tegen De Graafschap, die PEC met 4-1 won, kwam het grote probleem van de Zwollenaren aan het licht, namelijk de niet-scorende aanvallers.

Dat moest ze bekopen met een vroege tegentreffer. Mark Pabai slingerde de bal voor en vond het hoofd van De Wit, die de score opende. Dat doet een overwinning dus met een ploeg. PEC kwam naar Alkmaar om lekker te voetballen en dat resulteerde acht minuten na de 0-1 zelfs in de 0-2. Die treffer kwam via hetzelfde recept tot stand. Pabai slingerde de bal voor en hij vond opnieuw het hoofd van De Wit. Wat een weelde voor PEC. De hekkensluiter scoorde vier keer in de voorgaande tien competitiewedstrijden en had er na nog geen kwartier spelen in Alkmaar dus al twee in liggen.

Een minuut later kopte Dani de Wit AZ echter alweer terug in de wedstrijd. Hoewel AZ vervolgens niet veel bijzonders deed met het vele balbezit, kwam het nog wel voor rust op gelijke hoogte. Uitgerekend Vangelis Pavlidis kopte de bal buiten bereik van Kostas Lamprou. Pavlidis kwam van de zomer met veel verwachtingen over van Willem II, maar schoot nog niet bepaald met scherp. Dat hij zijn derde competitietreffer met het hoofd maakte, was dan ook niet heel verrassend. Zonder groots te spelen repareerde AZ dus nog voor rust de opgelopen schade. Het kreeg zelfs nog mogelijkheden om met een voorsprong aan de thee te gaan, maar Lamprou hield PEC Zwolle, niet voor het eerst dit seizoen, op de been.

En AZ? Dat stelde daar eigenlijk niet zoveel tegenover. De ruimte om PE Zwolle in de tegenstoot nog meer pijn te doen was er wel, maar het spel van de Alkmaarders ging gepaard met veel slordigheden. PEC Zwolle was echter niet meer bij machte om het de thuisploeg echt lastig te maken. Het bleef zodoende bij 3-2. AZ meldt zich dankzij de zege weer in het linkerrijtje. PEC Zwolle blijft met vier punten hekkensluiter.

Opstellingen en beoordelingen:*

AZ: Peter Vindahl 5.5, Yukinari Sugawara 6 (73. Aslak Fonn Witry -), Pantelis Hatzidiakos 6.5, Bruno Martins Indi 6, Owen Wijndal 7, Fredrik Midtsjö 6 (84. Zakaria Aboukhlal -), Jordy Clasie 6, Albert Gudmundsson 5.5 (73. Tijjani Reijnders -), Dani de Wit 6.5, Jesper Karlsson 6, Vangelis Pavlidis 7.5.

PEC Zwolle: Kostas Lamprou 6, Mark Pabai 7 (86. Rav van den Berg -), Sam Kersten 6, Bram van Polen 6, Yuta Nakayama 6 (78. Ryan Koolwijk -), Mustafa Saymak 6 (61. Kenneth Paal 5.5), Thomas van den Belt 6 (78. Eliano Reijnders -), Dean Huiberts 7, Gervane Kastaneer 5.5 (61. Slobodan Tedic 5), Daishawn Redan 5, Mees de Wit 7.5.

Man of the Match: Vangelis Pavlidis

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen