Dessers voorkomt in extremis rampmaand Feyenoord in derby

31 oktober 2021 – Feyenoord heeft de Rotterdamse derby zondagmiddag in extremis naar zich toe weten te trekken. De bezoekers hadden de gehele wedstrijd de overhand, maar wisten zich geen raad met het zeer compact en defensief spelende Sparta. Gescoord werd er dan ook lange tijd niet, waardoor Feyenoord tegen puntverlies aan leek te lopen. In de absolute slotseconden was Cyriel Dessers echter alert en bezorgde hij Feyenoord de volle buit: 0-1.

Dessers voorkomt in extremis rampmaand Feyenoord in derby

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Van een spectaculaire derby van Rotterdam was in eerste instantie nauwelijks sprake. Sparta hanteerde een defensieve speelstijl, liet Feyenoord het spel maken en constateerde al vlug dat met een gerust hart te kunnen doen. De Kuipbewoners maakten in de openingsfase namelijk bepaald geen aanstalten om er een flitsend duel van te maken.

Uit die openingsfase ontstond vervolgens een wat vervelende eerste helft, waar aanvallende mogelijkheden schaars waren. De kansen die wél ontstonden – beide ploegen noteerden er één - waren het resultaat van knulligheden bij de tegenpartij. Buiten dat was het vooral erg slordig en traag wat beide ploegen lieten zien.

Dit veranderde pas richting rust, toen Feyenoord dan toch een tandje bijschakelde. Luis Sinisterra versierde een corner, waaruit met een korte variant Alireza Jahanbakhsh de openingstreffer op zijn schoen kreeg. De Iraniër schoot behoorlijk op doel, maar vond Maduka Okoye op zijn weg.

Feyenoord leek zich met die kans evenwel een vliegende start van de tweede helft te hebben bezorgd, want in het openingskwartier na rust drongen de bezoekers flink aan. Dat begon met een lekker schot uit de tweede lijn van Orkun Kökcü, waar Okoye ternauwernood een corner van wist te maken. Niet veel later was daar de eerste niet te missen kans voor Feyenoord, toen Bryan Linssen alleen op het vijandige doel af kon. De spits kon een hoek uitzoeken voor de openingstreffer, maar schoot tot zijn eigen frustratie recht door het midden. Daar was Okoye opnieuw alert, waardoor de brilstand gehandhaafd bleef.

Toen ook Luis Sinisterra en Jens Toornstra ondanks verwoedde pogingen het net niet wisten te vinden besloot Slot dat het tijd was om te wisselen. Aanvoerder Toornstra ging, ongetwijfeld met het oog op de aanstaande Europese week van Feyenoord, naar de kant voor Fredrik Aursnes en ook Dessers kwam in de ploeg. Het kwam het spel van de bezoekers niet per se ten goede, want het liet zich nog altijd wat traag en stroperig aan zien.

Ondertussen kreeg Sparta met het verstrijken van de tijd steeds meer vertrouwen in een resultaat. Het publiek ging er achter staan, waardoor ook de elf Spartanen op het veld zowaar wat kleur op de wangen kregen. Dat leidde tot een brutaal schot van Sven Mijnans, dat maar nét naast ging.

Met wat Spartaans opportunisme, gecombineerd met lichte frustratie aan de kant van Feyenoord, werd de slotfase van de derby dan toch nog spannend. De thuisploeg probeerde met wat hoge ballen haar bezoekers aan het wankelen te brengen, maar liep uiteindelijk zelf tegen de lamp. Na een late corner kreeg de achterhoede van de thuisploeg de bal niet goed weg, waarna Dessers precies op de juiste plek stond. Met een bekeken bal wist de huurling dan toch Okoye te verschalken, waardoor de punten mee mochten naar Zuid. Feyenoord klimt met de zege over FC Utrecht heen en staat derde in de Eredivisie.

Opstellingen en beoordelingen:*

Sparta: Maduka Okoye 7,5; Dirk Abels 6,5, Bart Vriends 7, Tom Beugelsdijk 6, Mica Pinto 7; Adil Auassar 7, Sven Mijnans 6,5, Giannis Masouras 6; Bryan Smeets 6,5, Lennart Thy 6,5 (79. Mario Engels -), Emanuel Emegha 5,5 (84. Vito van Crooij -)

Feyenoord: Justin Bijlow 7; Tyrell Malacia 6,5, Marcos Senesi 6,5, Gernot Trauner 7, Marcus Pedersen 6 (83. Lutsharel Geertruida -); Orkun Kökcü 7, Jens Toornstra 6 (61. Fredrik Aursnes 5,5), Guus Til 5; Bryan Linssen 5 (66. Cyriel Dessers 6,5), Luis Sinisterra 5,5, Alireza Jahanbakhsh 5,5 (83. Reiss Nelson -)

Man of the Match: Cyriel Dessers

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Reacties

Feyenoord

gerelateerd