AZ vertrouwt weer op nog foutloos basiselftal tegen Cluj

4 november 2021, 17:49

De opstelling van AZ tegen CFR Cluj kent opnieuw geen verrassingen. Het zijn dezelfde elf waarmee ook de laatste twee duels in de Conference League werden gewonnen. Lukt dat vanavond om 18:45 uur in eigen huis opnieuw, dan zetten de Alkmaarders een reuzenstap richting overwintering. 

Pas één keer startten de Alkmaarders in de Conference League in een andere opstelling; tegen Randers was Aslak Fonn Witry nog de rechtsback in plaats van Yukinari Sugawara. Toeval of niet: dat was het enige duel dat AZ níét won (2-2). Met dezelfde elf als vanavond versloeg de ploeg daarna Jablonec (1-0) en CFR Cluj (0-1). Laatstgenoemde is de hekkensluiter met slechts één punt en heeft dus veel om voor te spelen in Alkmaar.

Trainer Pascal Jansen vertrouwt dus net als de laatste weken gewoon weer op Peter Vindahl op doel, met Sugawara, Pantelis Hatzidiakos, Bruno Martins Indi en Owen Wijndal voor zich. Fredrik Midtsjø, Jordy Clasie en Dani de Wit vormen het middenveld en aanvallers Albert Gudmundsson, Vangelis Pavlidis en Jesper Karlsson moeten voor de doelpunten gaan zorgen.

AZ zou zich vanavond al kunnen verzekeren van overwintering, al heeft het dat nog niet in eigen hand. Naast een eigen overwinning is ook een zege van Jablonec op Randers noodzakelijk. Mocht dat niet gebeuren, dan nog heeft AZ twee wedstrijden om zich wél te verzekeren van een plek in de knock-outfase. Overigens is de koppositie daarbij veel waard; de nummer twee overwintert wel, maar speelt in het nieuwe jaar nog een extra ronde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen