Driessen: "Onbegrijpelijk dat Van Gaal Pasveer niet oproept"

5 november 2021 – Remko Pasveer maakt dit seizoen indruk als de eerste keus onder de lat bij Ajax. Woensdag was de van Vitesse overgekomen sluitpost eveneens belangrijk in Duitsland, waar Ajax Borussia Dortmund met 1-3 opzij zette.

Driessen: "Onbegrijpelijk dat Van Gaal Pasveer niet oproept"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Toch maakte Pasveer geen onderdeel uit van de definitieve selectie van het Nederlands Elftal, die vandaag door bondscoach Louis van Gaal bekend werd gemaakt. Onbegrijpelijk, vindt Valentijn Driessen. "Die heeft nu al drie of vier wedstrijden beslissende reddingen. De laatste tijd keept hij als een tierelier, hij loopt écht punten te pakken voor Ajax", zo stelt de chef voetbal in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

Driessen denkt dat Van Gaal Mark Flekken (SC Freiburg) simpelweg beter vindt. Hij begrijpt niet dat Joël Drommel van PSV wél is opgeroepen ten koste van Pasveer. "In het begin van de Champions League was elke bal op goal een doelpunt of afgekeurd doelpunt, maar de afgelopen weken staat hij echt fantastisch te keepen. Als er nu iemand is die op een hoger niveau keept dan Drommel... Pasveer doet het gewoon in de Champions League en dan móét je hem meenemen."

Lees ook: Dit is de defintieve selectie van het Nederlands Elftal voor WK-kwalificatieslot

Pasveer kreeg eerder dit seizoen na mindere optredens tegen onder andere Sporting Lissabon en FC Utrecht nog veel kritiek voor de kiezen. Maar na zich goed te hebben herpakt, is er nu vooral waardering. De Ajax-goalie kreeg slechts drie tegentreffers in alle competities. Drommel incasseerde er alleen in de Eredivisie al negentien.

Reacties

Ajax

gerelateerd