Weer ellende in stadions: wedstrijden tijdelijk stilgelegd

7 november 2021, 18:10

De wedstrijden Feyenoord - AZ en Vitesse - FC Utrecht hebben zondagmiddag een tijdje stilgelegen. In Rotterdam werden spelers van de Alkmaarders bekogeld, terwijl in Arnhem vuurwerk werd gegooid vanuit het uitvak. Inmiddels wordt er in beide stadions weer gevoetbald.

De staking bij Feyenoord - AZ was gelukkig van korte duur. Na een duel tussen Bryan Linssen en AZ-goalie Peter Vindahl Jensen werden de keeper en aanvoerder Owen Wijndal bekogeld met plastic bekers en blikjes. Dat was voor scheidsrechter Allard Lindhout reden genoeg om tijdelijk naar de zijkant te gaan. Na een korte afkoelperiode werd de wedstrijd hervat.

Een half uurtje later ging het ook mis in GelreDome, waar aanhangers van Utrecht met vuurwerk begonnen te gooien. Arbiter Jochem Kamphuis twijfelde niet en stuurde de spelers van beide ploegen naar de zijkant van het veld. Ook in Arnhem was de staking echter van korte duur. Na een paar minuten werd het spel bij een 2-0 stand hervat.

Het is zeker niet de eerste keer dat er dit seizoen een wedstrijd tijdelijk wordt stilgelegd. De KNVB gaf al aan strenger op te zullen treden. Dat deed men recent al bij het treffen tussen FC Groningen en Vitesse. Daarna werd ook in de Keuken Kampioen Divisie het duel tussen Excelsior en FC Eindhoven een korte afkoelperiode ingelast.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen