Verweij kan weinig begrip opbrengen voor fluitconcert voor Onana

9 november 2021, 00:06

Mike Verweij vindt het niet terecht dat André Onana zondagavond in de Johan Cruijff ArenA werd getrakteerd op een fluitconcert. De 25-jarige doelman uit Kameroen maakte tegen Go Ahead Eagles (0-0) zijn rentree in de wedstrijdselectie nadat hij vanwege een dopingschorsing negen maanden aan de kant stond. In de tussentijd klapten de onderhandelingen over een nieuw contract.

Naar alle waarschijnlijkheid loopt Onana volgend jaar zomer gratis de deur uit. Een deel van het Ajax-publiek neemt hem dat niet in dank af, getuige de koude douche die de doelman kreeg toen zijn naam werd omgeroepen. In een opiniestuk in De Telegraaf legt Verweij uit waarom het fluitconcert misplaatst was. Volgens de Ajax-watcher fluiten echte supporters individuele spelers niet uit. 'Daley Blind, afgelopen woensdag in Dortmund terecht geprezen als échte Ajacied, onderging hetzelfde lot. Ook Gregory van der Wiel en Marko Pantelic gingen door die hel'.

Verweij denkt dat de tegenstanders van Onana - al dan niet bewust - zijn vergeten wat de keeper voor Ajax heeft betekend. 'Onana verrichtte cruciale reddingen tegen FC Bayern München, Benfica, Real Madrid en Juventus en bezorgde de club daarmee miljoenen euro's', schrijft Verweij. De journalist stipt ook aan dat Onana vanwege een dopingschorsing weliswaar lang niet in actie is gekomen, maar volgens de UEFA de boel niet bewust heeft bedonderd.

Het misschien wel belangrijkste argument is volgens Verweij dat indirect ook Erik ten Hag, Marc Overmars en Edwin der Sar werden uitgefloten. 'De clubleiding en trainer willen dit seizoen kampioen worden, hetgeen weer gegarandeerd 40 miljoen euro oplevert, de beker winnen en – nu de knock-outfase van de Champions League is bereikt – de sensatie van Europa worden. Daarbij denken zij Onana na het wegvallen van eerste doelman Maarten Stekelenburg nodig te hebben. Ten Hag maakte tot het laatst toe gebruik van Brian Brobbey, die transfervrij naar RB Leipzig vertrok, en blijft ondanks diens weigering bij te tekenen Noussair Mazraoui opstellen. Alles om zo goed mogelijk te presteren. Bij hem gaat ratio wel boven emotie.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen