Valckx: "Interesse PSV in Mendez serieus"

31 juli 2006, 13:38

Hij wil naar PSV en PSV wil hem. Kortom, het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat PSV de Ecuadoriaan Edison Mendez kan presenteren als nieuwe aanwinst. Toch is de transfer nog niet rond, benadrukt technisch directeur Stan Valckx. "We zijn wel aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om hem naar Nederland te halen", zegt hij in het Eindhovens Dagblad. 

Dit weekend verschenen er berichten dat PSV al een akkoord zou hebben bereikt met de 27-jarige middenvelder. Op de website van de Ecuadoriaanse voetbalbond sprak de 68-voudig international zelfs al over een transfer naar PSV. Hij geeft de regerend landskampioen uit Eindhoven de voorkeur boven het Engelse Charlton, dat ook interesse toonde. "In Engeland spelen ze vaak de lange bal en dan word je als middenvelder vaak overgeslagen, ik speel het liefst over de grond, zoals in Nederland", stelde hij.

In Eindhoven is men deze week werk aan het maken van de transfer. Toch is er nog niets rond, benadrukt technisch directeur Valckx. "Mendez is een goede speler, maar PSV heeft geen bod op hem gedaan en er zijn geen gesprekken geweest met hem of zijn club. We zijn momenteel aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om hem naar Nederland te halen. De interesse is serieus", aldus Valckx.

Volgens Valckx is Mendez, die actief was tijdens de WK's van 2002 en 2006, een veelzijdige middenvelder. "Hij kan zowel rechts als links op het middenveld spelen. Hij zou in de toekomst de opvolger van Cocu kunnen worden", zegt hij. Momenteel staat Mendez nog onder contract bij LD Quito, een ploeg uit zijn vaderland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen