Oranje op rapport: wisselende beoordelingen na wanprestatie

13 november 2021, 23:02

Oranje leek vanavond het WK-ticket al op te kunnen halen, tot het de wedstrijd tegen Montenegro in de laatste tien minuten volledig uit handen gaf. Waar in de eerste tachtig minuten vooral een gebrek aan creativiteit te zien was, ging in het slot van de wedstrijd werkelijk alles mis. Het optreden leverde wisselende beoordelingen op. 

{image[351266][right-half][]}Justin Bijlow - 5

Over de vraag of Bijlow aan een van de tegendoelpunten iets kon doen, valt te twisten. Helemaal vrijuit ging hij vanavond in ieder geval niet, zeker niet gezien hij in de beginfase ook al bijna in de fout ging. Daar stond één knappe reflex tegenover, maar een succesvolle avond was het niet voor de Feyenoord-doelman. 

Denzel Dumfries - 6,5

Bereidde op uitstekende wijze de tweede Nederlandse treffer voor. Ook verdedigend greep hij enkele keren goed in, al had hij daar ook wat overtredingen bij nodig. Mocht bovendien van geluk spreken dat zijn handsbal in de eerste helft geen penalty tot gevolg had. 

Stefan de Vrij - 6

Een paar goede verdedigende acties en vaak zuiver in de passing. De Vrij zette in Montenegro een degelijk optreden neer, maar ook niet veel meer dan dat. 

Virgil van Dijk - 7

De captain van Oranje verzuimde vanavond niet achterin. Het sterke optreden van de verdediger was de voornaamste reden dat Montenegro tachtig minuten lang ongevaarlijk bleef. Uiteraard waren de twee late tegendoelpunten zuur, maar Van Dijk viel hierbij weinig aan te rekenen.

Daley Blind - 4

Met name bij de tweede tegentreffer liet Blind zich kinderlijk eenvoudig aftroeven. Tel daarbij op dat de Ajacied al de gehele wedstrijd met regelmaat verkeerd stond opgesteld en ook aan de bal niet kon brengen wat doorgaans van hem verwacht mag worden, en de conclusie kan getrokken worden dat het niet de avond van Blind was. 

Georginio Wijnaldum - 5

Het was een van die wedstrijden waarin we Wijnaldum maar weinig gezien hebben. De middenvelder was goed voor veel loopwerk, maar aan de bal kon hij maar nauwelijks zijn stempel drukken. 

Frenkie de Jong - 6,5

Bracht aan de bal wat van de creativiteit die Oranje hard nodig had tegen Montenegro. Zijn top tikte De Jong zeker niet aan, maar de middenvelder was wel een van de betere Oranje-spelers. 

Davy Klaassen - 5,5

Klaassen kwam iets meer in het stuk voor dan Wijnaldum, maar een enorme bijdrage aan het spel van Oranje leverde hij niet. Althans, hij versierde de penalty waar Memphis Depay de openingstreffer uit kon maken, maar dat was ook direct zijn belangrijkste actie. 

Donyell Malen - 5

Malen had na een goede actie een assist kunnen hebben op Arnaut Danjuma, maar dat was het ook wel. Verder kwam de gelegenheidsrechtsbuiten te weinig in het stuk voor en was hij aan de bal vaak slordig. Ook Louis van Gaal zag dat zijn experiment mislukt was en haalde Malen al na 45 minuten naar de kant. 

{image[351263][right-half][]}Memphis Depay - 7,5

Met opnieuw twee treffers stijgt Memphis hard op de lijst van Nederlands topscorers aller tijden. De eerste maakte hij nog via een penalty - die hij overigens voortreffelijk binnenschoot - maar vooral de tweede mocht er zijn. Achter het standbeen langs gooide uitblinker Memphis de wedstrijd in het slot. 

Arnaut Danjuma - 5,5

Toonde het initiatief om de benodigde creativiteit te brengen, maar was niet altijd even gelukkig in zijn acties. Dat gold ook voor zijn afronding; Danjuma kreeg twee aardige kansen, maar kreeg de bal niet tussen de palen. 

Invallers

Steven Bergwijn - 5,5

Kon als rechtsbuiten iets meer brengen dan Malen, maar ook bij Bergwijn wilde lang niet alles lukken. Het gemis van een echte rechtsbuiten bij afwezigheid van Steven Berghuis is vanavond helaas duidelijk geworden. 

Teun Koopmeiners - 

Speelde te kort voor een beoordeling

Ryan Gravenberch -

Speelde te kort voor een beoordeling

Noa Lang - 

Speelde te kort voor een beoordeling

Matthijs de Ligt - 

Speelde te kort voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen