Oranje op rapport: uitblinker Bergwijn redt WK-droom

16 november 2021, 23:06   Bijgewerkt: 17 november 2021, 00:06

Oranje heeft de doelstelling behaald en zich tegen Noorwegen geplaatst voor het WK van 2022. Daar is ook wel alles mee gezegd, want ondanks een 2-0 overwinning viel het spel van de ploeg niet mee. Het leverde na afloop de volgende beoordelingen op. 

Jasper Cillessen - 6

Vooraf was Cillessen de meestbesproken speler in de basiself van Oranje, maar achteraf bleek dat allemaal overbodig. De vervanger van Justin Bijlow onder de lat hoefde namelijk geen enkele keer in actie te komen...

Denzel Dumfries - 5,5

Voorin bleef de bijdrage van Dumfries vandaag grotendeels uit. Achterin kon hij met veel ren- en vliegwerk af en toe wel wat betekenen, maar het was toch ook een wedstrijd waarin de 'harde voeten' van de vleugelverdediger hem enkele keren belemmerden. 

Matthijs de Ligt - 6,5

Door de blessure van De Vrij mocht de bij Oranje ietwat uit beeld geraakte De Ligt zich weer eens laten zien als basisspeler. Dat deed hij zeker niet onaardig. Verdedigend stond hij zijn mannetje en de Juventus-speler was daarbij actief op zoek naar de oplossing naar voren. 

Virgil van Dijk - 7

Waarom er deze week een leiderschapsdiscussie bij Oranje was, is eigenlijk een raadsel, want Van Dijk liet wederom zien niet te verzaken. De aanvoerder won nagenoeg al zijn duels en was een van de belangrijkste redenen dat de Noren eigenlijk amper gevaarlijk werden.

Daley Blind - 6,5

Had zijn zaakjes achterin goed op orde en speelde bovendien een belangrijke rol bij de treffer van Bergwijn. Blind heeft zich prima gerevancheerd na de kritiek die hij tegen Montenegro te verduren kreeg. 

Georginio Wijnaldum - 5

Wat hij deed, deed hij goed, maar Wijnaldum was wederom redelijk onzichtbaar. Van de impact die hij in het verleden op het Nederlands elftal had, leek ook deze week weinig meer over. 

Frenkie de Jong - 5,5

De Jong was zuiver in de passing, maar toch ook vooral omdat hij maar weinig durf in zijn spel legde. Koos maar weinig voor de optie naar voren en bracht niet voldoende tempo in het spel. 

Davy Klaassen - 5

Klaassen kon zich tegen Noorwegen weliswaar iets meer laten gelden dan tegen Montenegro, maar was bij vlagen opnieuw onzichtbaar. Ook hij bracht te weinig om Oranje aan een broodnodig doelpunt te kunnen helpen. Tegen de tijd dat deze dan toch vielen, was Klaassen al vervangen. 

Steven Bergwijn - 8,5

Aantrekkelijk was het spel van Oranje absoluut niet, maar als er iemand was waar dat niet aan lag was het Bergwijn. De aanvaller kreeg dit keer de voorkeur boven Donyell Malen op de rechtsbuitenpositie en betaalde dat uit met veel aanvallende dreiging, enkele goede voorzetten en uiteindelijk ook een cruciale treffer én assist. 

Memphis Depay - 6

Memphis leek lange tijd iets té graag een hoofdrol op te willen eisen. Een balletje achter het standbeen en enkele schoten van afstand leverden allemaal niet het gewenste resultaat op. Uiteraard maakte hij dat in de slotfase goed met de tweede Oranje-treffer, die hij niet alleen binnentikte, maar ook zelf opzette. 

Arnaut Danjuma - 5,5

Heel vaak was het nét niet bij Danjuma. Schoten die nét over of naast gingen, eindpasses die nét te scherp waren, dribbels die nét niet lukte. Gelukkig was het uiteindelijk ook een keer nét wel, waardoor hij Bergwijn in staat stelde zijn beslissende treffer binnen te schieten.

Invallers

Marten de Roon -

Speelde te kort voor een beoordeling

Nathan Aké - 

Speelde te kort voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen