Oranje belandt bij loting voor WK waarschijnlijk in Pot 2

17 november 2021, 08:15   Bijgewerkt: 17 november 2021, 08:25

De kans is groot dat het Nederlands elftal bij de loting voor het WK in Qatar terechtkomt in Pot 2. Dat zou betekenen dat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal in de groepsfase waarschijnlijk in elk geval één topland treft.

Op 1 april volgend jaar wordt er geloot voor de groepsfase van het WK. Doorgaans wordt Pot 1 samengesteld op basis van de wereldranglijst van de FIFA. Qatar zal als gastland meeloten als groepshoofd, wat betekent dat er nog zeven plekken in te vullen zijn.

Oranje is op dit moment de nummer elf van de FIFA-ranking. België, Brazilië, Frankrijk, Engeland, Argentinië, Spanje en Denemarken zijn de landen die hoger op de ranglijst staan en zich al hebben gekwalificeerd voor het WK. Dat zijn dus al zeven landen. Daar komen mogelijk nog Italië (play-offs), Portugal (play-offs) en Mexico (op koers) bij.

Het Nederlands elftal kwalificeerde zich dinsdagavond voor het WK door Noorwegen met 2-0 te verslaan. Een gelijkspel volstond voor rechtstreekse plaatsing, maar in de slotfase maakten Steven Bergwijn en Memphis Depay een einde aan de laatste twijfel. Over iets meer dan een jaar, op 21 november 2022, gaat het WK van start. De finale wordt een kleine maand later 18 december gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen