Van Hooijdonk tipt De Jong voor winterstop bij Ajax

21 november 2021, 10:03

Voor technisch directeur Marc Overmars lijkt komende winter werk aan de winkel bij Ajax. De Amsterdammers beschikken over een ijzersterke selectie, maar missen een speler die in de laatste minuten van de wedstrijd een doelpunt kan forceren. Volgens Pierre van Hooijdonk moet Ajax denken aan een Nederlandse pinchhitter.

Bij Feyenoord bewees Cyriel Dessers het nut van zo'n speler. De Belgische spits sloeg de laatste drie duels op rij toe in minuut 92, waarmee hij de Rotterdammers negen punten bezorgde. "Ieder team moet een goede pinchhitter hebben", is Van Hooijdonk in gesprek met de NOS van mening. "Ik vind dat je als elftal voor elk scenario een plan moet hebben."

Van Hooijdonk vindt dat Ajax met Sébastien Haller en Danilo twee dezelfde types heeft om uit te kiezen. "Dus als het even niet loopt of je komt achter te staan, moet je iemand op de bank hebben zitten die iets anders brengt. Met Danilo is het poppetje voor poppetje wisselen." Danny Koevermans is het daar niet helemaal mee eens. "Een pinchhitter nodig? Ze hebben een monster in de spits staan met Haller. Die is ook gewoon groot, sterk én scoort. Hij bezit alle kwaliteiten die een pinchhitter moet hebben."

Van Hooijdonk gaat ervan uit dat Ajax deze winter de markt op gaat om naar een nieuwe pinchhitter te speuren. "Ik denk bijvoorbeeld dat Luuk de Jong voor Ajax geen vreemde optie is. Je krijgt er een ander type bij en dat is alleen maar goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen