Vd Vaart treurt om Koeman en hekelt Barça-beleid: "Armoedig"

23 november 2021 – Rond FC Barcelona is het zelden rustig en dus was er dinsdagavond in de studio van Ziggo Sport van alles te bespreken. Zo blikte analist Rafaël van der Vaart nog eens terug op het ontslag van Ronald Koeman en besprak hij ook de komst van veteraan Dani Alves en Golden Boy-winnaar Pedri.

Vd Vaart treurt om Koeman en hekelt Barça-beleid: "Armoedig"

"Het doet me echt wat", was Van der Vaart eerlijk over het vertrek van Ronald Koeman. Als jong talent van Ajax werkte hij aan het begin van deze eeuw ook onder de trainer. "Ik heb problemen met hem gehad, maar zijn kwaliteiten als trainer staan voor mij buiten kijf. Voor hem is die club heilig. Dan word je daar trainer en dan lukt het niet. Dat vind ik spijtig."

Van der Vaart betwijfelt dan ook of Barcelona er goed aan heeft gedaan om Koeman in te ruilen voor Xavi. "Hij is een geweldige speler geweest, maar dat is niet meteen beter." Hij wees onder meer op de wijze waarop Koeman de situatie rond Lionel Messi wist te managen. "In het begin deed hij helemaal niks voor Koeman, maar dat heeft hij toch om weten te draaien. Het is een trainer waarvoor je door het vuur gaat. Ik vind het een geweldige trainer en daarom is het jammer dat het niet gelukt is."

Dani Alves
Sowieso was Van der Vaart kritisch op Barcelona. Ook de keuze om de 38-jarige Dani Alves terug te halen, kon hij moeilijk begrijpen. "Ik vind het heel armoedig. Je hebt Dest al, en nog een paar goede spelers. Nu haal je iemand van 38 die we al jaren niet gezien hebben. Het is ook geen Messi. Als je niet zelf een rechtsback kan opleiden of halen, vind ik dat wel een probleem voor de club."

Pedri
Positiever was Van der Vaart over Pedri. Hij noemde de middenvelder een 'logische winnaar' van de Golden Boy Award, die hij zelf in 2003 ook won. "Hij heeft alles in zich om een grote speler te worden. Het is niet voor niets dat hij in het Spaanse elftal al een basisplaats heeft. Hij heeft zoveel inzicht." Toch ziet de oud-international één duidelijk verbeterpunt. "Als je op die leeftijd (18, red.) al zo goed bent op die positie, moet je meer scoren. Dat is wat ik verwacht van iemand met zijn kwaliteiten."

LaLiga

gerelateerd