Onana dolblij na onverwachte rentree: "Ik was wel verbaasd"

24 november 2021 – André Onana keerde woensdagavond na tien maanden afwezigheid terug in het shirt van Ajax. De doelman uit Kameroen heeft zijn schorsing vanwege dopinggebruik achter de rug en verscheen na de wedstrijd opgetogen voor de camera. Toch had hij niet verwacht te zullen spelen tegen Besiktas.

Onana dolblij na onverwachte rentree: "Ik was wel verbaasd"

"Ik was wel verbaasd dat ik vanavond mocht beginnen, zeker omdat Remko het erg goed doet", aldus Onana via de clubkanalen van Ajax. "Toch gaf het een goed gevoel, al was het voor de wedstrijd wel stressvol. Mijn teamgenoten hebben me geholpen en ik ben blij dat alles goed is gegaan. Natuurlijk ben ik wel blij om weer te kunnen spelen. Tien maanden niet spelen is erg lang en dat was niet gemakkelijk voor mij. Maar ik ben er nu om het team te helpen als ik nodig ben."

Onana kreeg in Turkije de voorkeur boven routinier Remko Pasveer, die dit seizoen tot op heden een uitstekende indruk maakt bij Ajax. "Mijn relatie mijn Remko is erg goed. De druk ligt altijd bij mij en ik ben blij dat Remko goed presteert. Het is voor mij belangrijk om terug te keren bij het team en weer in het ritme te komen. Ik ben erg blij dat het vandaag goed is gegaan. We wilden graag de nul houden, maar dat hoort nou eenmaal bij voetbal. We hebben ons knap teruggeknokt met een goede tweede helft."

Erik ten Hag gaf voor de wedstrijd wel aan dat Pasveer voorlopig nog zijn eerste doelman blijft. Onana, die na dit seizoen lijkt te vertrekken uit Amsterdam, moet dus geduld hebben. "Ik heb het altijd naar mijn zin als ik met dit team mag voetballen. Maar ieder seizoen is anders en ook met deze selectie kunnen we mooie dingen bereiken. Ik weet niet wat er vanavond nog op de planning staat, maar ik zal de captain volgen. Dan zullen we zien wat er gaat gebeuren. We houden van winnen en dat hebben we vandaag weer gedaan."

Ajax

gerelateerd