Vitesse kwam met bijzonder verzoek voor cruciaal CL-duel

2 december 2021 – Vitesse heeft geprobeerd om de laatste, cruciale thuiswedstrijd tegen NS Mura in de Conference League buiten Nederland af te werken. De Arnhemmers wilden in de laatste wedstrijd in de groepsfase van het derde toernooi van Europa graag supporters aanwezig hebben en keek naar alternatieven, maar dat werd een mission impossible.

Vitesse kwam met bijzonder verzoek voor cruciaal CL-duel

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat reconstrueert De Gelderlander. De kans op succes werd al snel uiterst klein, want Duitsland – waar voor Vitesse geografisch de meeste opties lagen – bleek geen haalbare kaart volgens het regionale medium. Het land wordt door de slechte coronasituatie in Nederland steeds strenger wat betreft onze landgenoten die over de grens komen. Ook in Duitsland komt het (deels) sluiten van stadions aan de orde van maatregelen.

"We balen enorm dat we opnieuw zonder onze supporters moeten spelen. Zeker bij dit belangrijke duel, waarin er veel op het spel staat, hadden we hun steun uitstekend kunnen gebruiken", weet algemeen directeur Pascal van Wijk tegenover het medium. Nadat Duitsland onhaalbaar bleek, ging het project ook eigenlijk meteen terug de ijskast in, want een gang naar België behoorde niet tot de opties. 

Lees ook: Dit zijn de scenario's voor Vitesse in de Conference League

En dus blijft het stadion GelreDome volgende week donderdag leeg. "De enige optie is helaas om de situatie te accepteren", aldus Van Wijk. "Het zou fantastisch zijn om in de volgende ronde uit te mogen komen mét onze supporters op de tribunes." Vitesse strijdt met Tottenham Hotspur om de tweede plaats achter Stade Rennes.

Eredivisie

gerelateerd