Slot verdedigt bekritiseerde Til, maar hekelt gedrag

3 december 2021 – Guus Til kende een droomstart aan zijn periode bij Feyenoord, maar liet de laatste weken wat minder zien. Trainer Arne Slot maakt zich ondanks deze vormdip nog geen zorgen. Hij ziet zijn middenvelder nog altijd veel bijdragen aan het spel van Feyenoord.

Slot verdedigt bekritiseerde Til, maar hekelt gedrag

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"In de eerste plaats omdat hij goals maakt", verklaarde Slot tijdens zijn persconferentie. "Hij komt nog steeds in scoringspositie. Wat hij daarnaast ook brengt, is een ongekend loopvermogen als de tegenstander de bal heeft. Hij kan bijna in zijn eentje twee tegenstanders afstoppen. Hij wint heel veel ballen, waardoor wij in counters kunnen komen."

Dat zag de trainer vorig weekend tegen FC Twente nog gebeuren. "Hij pakte 'm af van Wout Brama en kon op die manier Bryan Linssen een enorme kans geven." Toch eindigde dat duel zonder doelpunten. Til zelf scoorde in de laatste negen wedstrijden slechts één keer. Voor Slot is dat geen reden tot wijzigingen. "Het gaat altijd in golfbewegingen. De ene keer schiet je er meer in dan de andere keer, maar hij heeft ook ongelofelijk veel waarde als we de bal niet hebben."

Lees ook: Bijlow traint weer mee, maar voelt zich nog niet top

Frustratie
Waar Slot wel kritisch op was, was het gedrag van Til tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo, waar hij het meermaals aan de stok had met Navajo Bakboord. Na de winnende Feyenoord-treffer kon hij het daarbij niet laten om nog even zijn gram te halen bij de rechtsback. "In tegenstelling tot wat je van hem verwacht, is er bij hem niet veel voor nodig om ook een keer geïrriteerd te zijn", lachte Slot.

"Ik denk dat het gewoon een momentopname was", ging hij verder. "Hij zei daarna al dat hij zichzelf helemaal niet herkende in hoe hij het aanpakte. Daar was ik het overigens volledig mee eens. Als je scoort, moet je niet zo'n reactie geven naar de tegenstander."

Lees ook: Feyenoorder Til heeft spijt: "Zo ben ik niet en zo wil ik niet zijn"

Reacties

Feyenoord

gerelateerd