Fraser twijfelt over langer verblijf bij Sparta na vertrek Van Stee

7 december 2021 – Henk Fraser (55) hakt spoedig zijn knoop door over het wel of niet aanblijven bij Sparta Rotterdam. De hoofdtrainer van de Eredivisie-club heeft zijn twijfels uitgesproken over zijn eigen positie na het gedwongen vertrek van Henk van Stee. Wel hakt hij vermoedelijk snel een knoop door over zijn eigen toekomst op Het Kasteel.

Fraser twijfelt over langer verblijf bij Sparta na vertrek Van Stee

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat vertelt de oefenmeester tegenover RTV Rijnmond. "Ik wil eerst met Henk van Stee praten, daarna met mijn spelers en daarna met Manfred Laros", aldus de coach, die eerder al aangaf dat zijn band met Van Stee erg goed was. Dinsdagochtend werd bevestigd dat de technisch directeur moest vertrekken na een onenigheid met Laros. "Mijn beslissing zal ik nemen in het belang van Sparta", laat Fraser weten.

Tegenover het Algemeen Dagblad noemt de coach het een 'emotionele dag'. "Henk heeft veel voor mij betekend bij Sparta. Het is een emotionele dag voor mij. Hoe ik nu ga handelen, daar ben ik nog niet uit", liet de oefenmeester zijn duidelijk toekomst in het midden. Hij staat al sinds 2018 aan het roer bij de tweede club van Rotterdam, met wie hij promoveerde naar de Eredivisie en daarin een uitstekend niveau haalde.

Lees ookSparta neemt afscheid van Van Stee; nog geen nieuws over Fraser

Het feit dat Van Stee afgelopen zomer openlijk over transferbedragen sprak, viel niet in goede aarde bij collega Laros. Anderzijds zou de technisch eindverantwoordelijke op zijn beurt een structureel groter spelersbudget willen. Eerder stapte Dolf Roks ook al op omdat het niet boterde met Van Stee. Volgens het AD waren er wel lijmpogingen, maar bleek het niet meer te redden.

'De club die er sportief gezien beroerd voor staat, snakt naar rust en duidelijkheid. Dat gaat ten koste van Van Stee, die de afgelopen jaren miljoenen aan transfergelden binnenhaalde voor Sparta en nagenoeg al zijn doelstellingen behaalde', aldus de ochtendkrant.

Eredivisie

gerelateerd