KNVB beboet NEC voor ongeregeldheden tijdens Gelderse Derby

9 december 2021, 15:00

De KNVB heeft NEC beboet voor de ongeregeldheden in het stadion tijdens de Gelderse Derby tegen Vitesse op 17 oktober. De Nijmegenaren moeten 15.000 euro, waarvan 7500 euro voorwaardelijk, betalen vanwege wangedrag van de eigen fans. De Gelderlander meldt dat NEC 'schoorvoetend akkoord' is gegaan.

De boete krijgt de club door misdragingen van de eigen fanatieke aanhang. Onder meer door twee spandoeken waarop kwetsende leuzen stonden geschilderd. Tevens maakten tientallen NEC-fans de oversteek richting het later bezweken uitvak met Vitesse-supporters.

NEC heeft moeite met de boete, zo vertelt het aan de lokale krant. "Wij hebben uitgelegd over wat er zich volgens ons heeft afgespeeld. Daarbij hebben wij aangegeven dat wij dingen fout hebben gedaan (zoals het spandoek), maar in andere zaken hadden wij een andere mening dan de aanklager. Daarna is er toch besloten ons een boete op te leggen", aldus een woordvoerder van de club.

Lees ook: Politie geschokt na rellen rond NEC en Vitesse: "Ongekend"

NEC gaat in gesprek met de achterban, om te voorkomen dat zulke dingen in de toekomst opnieuw gebeuren. Als ze al gebeuren, wil de club die boetesommen straks op de plegers verhalen. "Op deze manier kan de club de boetes namelijk niet langer betalen." Voor de ongeregeldheden buiten het stadion is NEC niet verantwoordelijk. Er werden onder andere politieauto's gesloopt en met vuurwerk gegooid. 38 aanhoudingen werden verricht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen