Vitesse wil snel duidelijkheid van UEFA: "Dit knaagt, balen hiervan"

10 december 2021 – Vitesse is het wachten op een besluit van de UEFA omtrent het afgelaste duel tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennes zat. De Arnhemmers willen graag zo snel mogelijk weten of zij zijn overwinterd in de Europa Conference League.

Vitesse wil snel duidelijkheid van UEFA: "Dit knaagt, balen hiervan"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat laat directeur Pascal van Wijk weten aan Omroep Gelderland. "We hebben een hekel aan het moeten wachten nu", begint de beleidsbepaler van de Gelderse club. Vitesse won donderdag zelf met 3-1 van NS Mura, maar of dat genoeg is om door te bekeren, moet dus nog blijken. "Ze zijn bezig om de wedstrijd in Londen in te plannen. We hebben heel veel vragen, maar willen vooral snel duidelijkheid. Dit knaagt. Van de onzekere situatie balen we", aldus Van Wijk.

Vitesse zit met veel vragen, heeft nog geen idee wat het besluit van UEFA gaat zijn. Van Wijk: "Vinden ze er nog wel een datum voor in het drukke Engelse schema? Wordt er misschien helemaal niet meer gespeeld. Welke mogelijkheden heeft Stade Rennes nog? Wat zijn de regels nu precies allemaal? De keiharde afspraak is dat er voor 31 december gespeeld zou moeten worden. Ja, daar willen we ze wel aan houden."

Lees ook: Corona-uitbraak bij Tottenham Hotspur goed nieuws voor Vitesse?

Een mogelijkheid is nog dat UEFA Tottenham Hotspur - dat dus met een coronagolf in de selectie kampt - op een reglementaire nederlaag trakteert. "We willen niets forceren, maar balen wel enorm. Als die andere wedstrijd niet doorgaat, volgt er misschien toch die reglementaire nederlaag. Maar we proberen de vraag te blijven stellen: hoe gaat het nu verder? Ik kan me voorstellen dat Stade Rennes die duidelijkheid ook wil hebben."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd