Ajax houdt in en boekt bescheiden overwinning op Barendrecht

15 december 2021, 22:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft zich woensdagavond verzekerd van een plekje in de derde ronde van de KNVB Beker. De Amsterdammers bleken in de eigen Johan Cruijff ArenA met 4-0 te sterk voor de amateurs van BVV Barendrecht. Erik ten Hag liet tegen de derde divisionist vooral veel bankzitters in actie komen.

Het eerste schot richting doel kwam na twee minuten van Barendrecht-middenvelder Ugur Altintas, maar zijn poging werd geblokt door Davy Klaassen. Na dit waarschuwingsschot liep Ajax in de openingsfase enkele keren in de Barendrechtse trechter, totdat na tien minuten spelen Kenneth Taylor zichzelf bij zijn basisdebuut beloonde met de openingstreffer. Tijdens een soepele aanval nam hij een pass van Devyne Rensch fraai mee met rechts om vervolgens met zijn linkerbeen beheerst de gewenste 'snelle' 1-0 te produceren. De daaropvolgende aftrap was nog nauwelijks verricht door BVV Barendrecht of Ajax was alweer in de aanval. Na een knappe individuele actie werd Mohamed Daramy gevloerd door Danny Monster op de achterlijn in het zestienmetergebied. De gegeven strafschop werd beheerst laag in de hoek getrapt door de Braziliaan Danilo en met dit doelpunt verdubbelde hij de score: 2-0. 

In het verdere verloop van de tweede helft behoedde BVV Barendrecht keeper Jeffrey Verkerk zijn ploeg voor meer tegendoelpunten. Hij ranselde een vrije trap van Danilo uit de hoek én keerde kort daarna oog in oog met David Neres de inzet van de Braziliaan. Net als in de eerste helft startten beide teams frivool, maar leek Ajax het snel welletjes te vinden en kon BVV Barendrecht simpelweg niet meer.

Erik ten Hag stuurde tegen het einde van de wedstrijd nog twee debutanten het veld in. Zowel Amourricho van Axel Dongen als de IJslander Kristian Hlynsson mochten hun eerste minuten maken voor Ajax. Met name voor de laatstgenoemde was dit een succesvol debuut, want hij tekende met een strafschop voor de eindstand van 4-0. Met deze overwinning komt na een onvergetelijke ervaring een einde aan het bekersprookje van BVV Barendrecht en gaat Ajax aankomende zaterdag de koker in voor de loting. 

Opstellingen en beoordelingen*

Ajax: André Onana 6.5; Devyne Rensch 6, Perr Schuurs 6,5, Lisandro Martínez 6.5 (46. Youri Regeer 6.5), Nico Tagliafico 6; Victor Jensen 6 (62. Naci Ünüvar 6), Davy Klaassen 6.5 (82. Kristian Hlynsson -), Kenneth Taylor 6.5; David Neres 5, Danilo 6.5, Mohamed Daramy 5 (76. Amourricho van Axel Dongen -).

BVV Barendrecht: Jeffrey Verkerk 7, Tim Eekman 6.5 (85. Wouter Rieken -), Stanley Husen 6.5 (71. Kajo Renwarin -), Max van Dijk 7, Kevin Cornet 6.5; Niels Vorthoren 6.5, Danny Monster 6.5, Joey Jongman 7; Romano van der Stoep 6.5 (54. Bart Deprez 6,5), U?ur Alt?nta? 7 (71. Qrushinco Rosina -), Marouane Bakour 6.5 (85. Peter de Lange -).

Man of the Match: Jeffrey Verkerk

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen