Ajax houdt in en boekt bescheiden overwinning op Barendrecht

15 december 2021 – Ajax heeft zich woensdagavond verzekerd van een plekje in de derde ronde van de KNVB Beker. De Amsterdammers bleken in de eigen Johan Cruijff ArenA met 4-0 te sterk voor de amateurs van BVV Barendrecht. Erik ten Hag liet tegen de derde divisionist vooral veel bankzitters in actie komen.

Ajax houdt in en boekt bescheiden overwinning op Barendrecht

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Het eerste schot richting doel kwam na twee minuten van Barendrecht-middenvelder Ugur Altintas, maar zijn poging werd geblokt door Davy Klaassen. Na dit waarschuwingsschot liep Ajax in de openingsfase enkele keren in de Barendrechtse trechter, totdat na tien minuten spelen Kenneth Taylor zichzelf bij zijn basisdebuut beloonde met de openingstreffer. Tijdens een soepele aanval nam hij een pass van Devyne Rensch fraai mee met rechts om vervolgens met zijn linkerbeen beheerst de gewenste 'snelle' 1-0 te produceren. De daaropvolgende aftrap was nog nauwelijks verricht door BVV Barendrecht of Ajax was alweer in de aanval. Na een knappe individuele actie werd Mohamed Daramy gevloerd door Danny Monster op de achterlijn in het zestienmetergebied. De gegeven strafschop werd beheerst laag in de hoek getrapt door de Braziliaan Danilo en met dit doelpunt verdubbelde hij de score: 2-0. 

Deze razendsnelle voorsprong was voor Ajax geen aanleiding om door te drukken. De eerste helft kabbelde voort en Ajax was bij tijd en wijle slordig in de passing en afronding, waardoor de compacte defensie van BVV Barendrecht eenvoudig stand kon houden. Tegen het einde van de eerste helft kropen de spelers van BVV Barendrecht even uit hun schulp. André Onana stond ver voor zijn doel en U?ur Alt?nta? besloot vanaf de middenlijn uit te halen. Onana was bij de les en kon de bal eenvoudig stil op de borst leggen. Vervolgens verliep een van de weinige aanvallen van BVV Barendrecht op rolletjes, maar schoot Joey Jongman van de rand van het zestienmetergebied rakelings naast. Kort na deze aanval gingen Ajax en BVV Barendrecht rusten met een - voor beide teams - acceptabele ruststand.

Na de theepauze bleef Lisandro Martínez achter in de kleedkamer en zijn vervanger was de achttienjarige Youri Regeer. Met deze invalbeurt maakte de aanvoerder van Jong Ajax zijn debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Regeer kon echter niet voorkomen dat BVV Barendrecht uit de startblokken schoot, maar na wervelende aanval werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Binnen enkele minuten na rust hakte Davy Klaassen de bal naar Danilo, waarna het voor de aanvaller een koud kunstje was om voor de 3-0 te tekenen. 

In het verdere verloop van de tweede helft behoedde BVV Barendrecht keeper Jeffrey Verkerk zijn ploeg voor meer tegendoelpunten. Hij ranselde een vrije trap van Danilo uit de hoek én keerde kort daarna oog in oog met David Neres de inzet van de Braziliaan. Net als in de eerste helft startten beide teams frivool, maar leek Ajax het snel welletjes te vinden en kon BVV Barendrecht simpelweg niet meer.

Erik ten Hag stuurde tegen het einde van de wedstrijd nog twee debutanten het veld in. Zowel Amourricho van Axel Dongen als de IJslander Kristian Hlynsson mochten hun eerste minuten maken voor Ajax. Met name voor de laatstgenoemde was dit een succesvol debuut, want hij tekende met een strafschop voor de eindstand van 4-0. Met deze overwinning komt na een onvergetelijke ervaring een einde aan het bekersprookje van BVV Barendrecht en gaat Ajax aankomende zaterdag de koker in voor de loting. 

Opstellingen en beoordelingen*
Ajax:
André Onana 6.5; Devyne Rensch 6, Perr Schuurs 6,5, Lisandro Martínez 6.5 (46. Youri Regeer 6.5), Nico Tagliafico 6; Victor Jensen 6 (62. Naci Ünüvar 6), Davy Klaassen 6.5 (82. Kristian Hlynsson -), Kenneth Taylor 6.5; David Neres 5, Danilo 6.5, Mohamed Daramy 5 (76. Amourricho van Axel Dongen -).

BVV Barendrecht: Jeffrey Verkerk 7, Tim Eekman 6.5 (85. Wouter Rieken -), Stanley Husen 6.5 (71. Kajo Renwarin -), Max van Dijk 7, Kevin Cornet 6.5; Niels Vorthoren 6.5, Danny Monster 6.5, Joey Jongman 7; Romano van der Stoep 6.5 (54. Bart Deprez 6,5), U?ur Alt?nta? 7 (71. Qrushinco Rosina -), Marouane Bakour 6.5 (85. Peter de Lange -).

Man of the Match: Jeffrey Verkerk
*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

Ajax

gerelateerd