'Barça gaat na Alves volgende oud-verdediger terughalen'

17 december 2021, 16:47

FC Barcelona lijkt na de flinke lening die het heeft afgesloten weer een potje te hebben om komende winter zaken mee te doen. Eerder haalde het Dani Alves al transfervrij terug naar Catalonië en nu lijkt het zijn zinnen op nog een oud-verdediger van de club te zetten. Marc Bartra moet FC Barcelona achterin namelijk komen versterken.

Dat meldt het Spaanse medium Diario SPORT althans. Trainer Xavi Hernandez speelde in het verleden samen met Bartra, die in Barcelona nooit onbetwiste basisspeler wist te worden. Hij vertrok in 2016 voor een kleine tien miljoen euro naar Borrussia Dortmund, waar hij wisselende prestaties neerzette. Zijn transfer in 2018 naar Real Betis bleek echter wel een schot in de roos.

De afgelopen jaren groeide Bartra in Sevilla uit tot leider van de defensie en kwam hij tot meer dan 120 optredens voor Betis. De Spaanse verdediger heeft nog een contract tot de zomer van 2023, maar toch hoopt Barcelona hem deze winter al los te kunnen weken. De speler kent de speelwijze, filosofie en cultuur van/binnen de club, waardoor het een interessante optie is.

Lees ook'Barcelona kan ervaren vervanger Agüero snel verwelkomen'

Barcelona kijkt daarnaast naar een nieuwe spits, gezien Luuk de Jong niet in de plannen van Xavi voor lijkt te komen. Edinson Cavani werd door SPORT genoemd als mogelijke versterking. Na het wegvallen van Sergio Agüero heeft de club sowieso een nieuwe spits nodig en het Argentijnse TyC Sports wist zelfs al vrijwel zeker dat Cavani richting Spanje komt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen