Ajax deelt na zege op Feyenoord fraai record met PSV

19 december 2021, 16:57

Ajax heeft niet alleen De Klassieker gewonnen zondagmiddag in Rotterdam, maar greep ook nog eens in elk geval voor even de koppositie én heeft een prachtig record geëvenaard. Door de overwinning op Feyenoord is de ploeg van Erik ten Hag het hele kalenderjaar 2021 ongeslagen gebleven in uitwedstrijden.

Dat blijkt uit data van Opta Sports. In totaal pakte Ajax in 2021 48 punten in uitwedstrijden in de Eredivisie, maar in geen enkel uitduel werd er verloren door de Amsterdammers. Het hele kalenderjaar bleef het ongeslagen (15x winst, 3x gelijk) en daarmee komt het op gelijke hoogte met PSV. De Eindhovenaren deden dat in 2006 en pakten in dat jaar ook exact 48 punten.

De laatste nederlaag op vreemde bodem van Ajax dateert alweer van 4 oktober 2020, toen het op bezoek bij FC Groningen met 2-1 verloor. In eigen huis ging het sindsdien wel al enkele keren onderuit in de Eredivisie, maar op vreemde bodem was er geen enkele nederlaag meer.

Lees ookVijf conclusies na de overwinning van Ajax in de Klassieker

Verder zette Ajax ook de knappe reeks tegen de topploegen (tien duels zonder nederlaag) neer. De laatste nederlaag tegen een ploeg uit de traditionele top-drie was de pijnlijke 6-2 nederlaag in januari 2019. Tussendoor werd Feyenoord driemaal verslagen, PSV twee keer en drie keer was er een remise tegen de Eindhovenaren. Tussentijds was er in de Johan Cruijff Schaal nog wel een 0-4 nederlaag tegen PSV, maar dit hoort niet bij het rijtje Eredivisiewedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen