PSG-directeur ergert zich aan Messi-kritiek: "Snappen er niets van"

20 december 2021, 14:00

Paris Saint-Germain directeur Leonardo vindt de kritiek die sterspeler Lionel Messi krijgt overtrokken. In Frankrijk wordt Messi verweten niet hard genoeg te werken en bepalend genoeg te zijn. Daar is Leonardo het dus niet mee eens.

"Voor mij staat Messi niet ter discussie", begint hij in gesprek met Europe1. "Mensen die kritiek hebben op hem, die snappen niets van voetbal. Als je kijkt naar zijn statistieken, dan zijn de eerste maanden van Messi geweldig geweest." Messi schreef in vijftien wedstrijden bij de club uit Parijs zes goals en vijf assists op zijn naam. De Argentijn kwam nog niet tot zoveel wedstrijden omdat hij regelmatig met kleine blessures kampt.

Prima cijfers, vindt Leonardo, die de journalist erop wijst dat alleen Kylian Mbappé meer bijdraagt aan doelpunten. "Ze zijn bepalend voor ons. We hebben Messi niet aangetrokken om er iedere wedstrijd als een ster bij te lopen. Met hem erbij zijn we zonder twijfel een sterker team geworden. Messi is iemand die wedstrijden kan beslissen, dat heeft hij dit seizoen ook al bij ons laten zien."

Lees ook: Messi zinspeelt op terugkeer bij Barcelona

Dat Messi niet hard genoeg werkt, vindt Leonardo ook verwerpelijk. "Wie zegt dat je iedere wedstrijd twaalf kilometer moet rennen? Hij speelt volgens mij al twintig jaar zo. Messi kan zich aanpassen omdat hij een genie is en de andere genieën moeten zich dan aanpassen aan hem. Maar zelfs iemand als Idrissa Gueye, die vijftien kilometer per wedstrijd rent, wandelt weleens."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen