Xavi ziet 'toekomst van de club' uitblinken en looft Lopetegui

20 december 2021, 17:31

FC Barcelona kan dinsdagavond een mooie stap maken op de ranglijst. De Catalanen nemen het op tegen nummer twee Sevilla. Bij een overwinning klimt de club van plek zeven naar plek vier. Xavi weet echter dat het geen makkelijk karwei wordt om de ploeg uit Andalusië te verslaan.

"Bij Sevilla gaat heel veel goed. Lopetegui is een van de beste trainers van de wereld en technisch directeur Monchi is ook geweldig in zijn vak. Ze zijn een topclub, een serieuze titelkandidaat. We hebben zin in de wedstrijd en hopen op de overwinning. Het gat is nu tien punten", vertelt de trainer op de persconferentie. Hij ziet dat zijn ploeg stappen maakt. "We hebben uit de laatste vijf competitiewedstrijden tien punten. Dat is zeker niet slecht, al hoopten we op vijftien punten."

De ploeg verloor met 1-0 van Real Betis en speelde 2-2 gelijk tegen Osasuna, maar wel steeds meer talenten laten zich zien. Het zorgt voor tevredenheid bij Xavi. "Steeds meer spelers trekken de kar. De talenten worden belangrijker. Gaví, Ansu Fati, Pedri en Ronald Araújo zijn de toekomst van deze club. We zijn begonnen met vernieuwen."

Nico González toonde afgelopen weekend ook zijn klasse door als invaller de 3-2 te maken tegen Elche. De oefenmeester is dan ook lovend over de middenvelder. "Hij kan op meerdere posities spelen. Hij is een moderne voetballer met veel kwaliteit en kracht. Het is een echte winnaar", aldus Xavi, die ook de ervaren spelers binnen de selectie looft. "Ik ben heel tevreden over Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets, Marc-André ter Stegen en Frenkie de Jong. Alle spelers zijn enorm gemotiveerd, dat is mooi om te zien. Ik moet spelers die licht geblesseerd zijn zelfs een beetje afremmen, omdat ze zo graag willen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen