Feyenoord
0 – 2
PSV
Go Ahead Eagles
1 – 0
NEC

Buijs boos: "Dan heb ik straks een tuchtcommissie aan m'n broek"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 december 2021 – Danny Buijs was furieus na de wedstrijd tussen AZ en FC Groningen. Zijn ploeg kreeg in de openingsfase al een rode kaart via Neraysho Kasanwirjo, waarna het duel met 1-0 werd verloren. De trainer gaf zijn spelers de complimenten, maar was duidelijk niet te spreken over de arbitrage in Alkmaar.

Buijs boos: "Dan heb ik straks een tuchtcommissie aan m'n broek"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"We zijn heel lang in de wedstrijd gebleven, eigenlijk tot het laatste fluitsignaal. Het bleef een wedstrijd tot de laatste seconde, waarin je zomaar nog de 1-1 kon maken. Deze groep heeft echt het maximale gedaan. Na drie minuten kom je in een hele moeilijke situatie terecht met een man minder", doelt hij bij ESPN op de rode kaart.

"Ik heb 'm nog niet teruggezien, maar vanaf de kant vond ik het geen rood. Hij neemt de bal verkeerd aan en wil 'm dan nog wegtikken. Het is geen schoppende beweging. Het is gewoon een ongelukkige actie. Maar je hebt hier te maken met mensen die niet zelf gevoetbald hebben. Als je dit vijftien keer gaat afspelen en ook nog vertraagd", aldus de oefenmeester. "Als je hebt gevoetbald weet je in zulke situaties beter of dit echt een bewuste overtreding is of dat hij z'n eigen fout nog probeert te corrigeren. Hij raakt 'm, absoluut. Het is een overtreding, absoluut. Maar ik vind het geen rode kaart."

Buijs vindt het vervelend dat de VAR niet heeft ingegrepen bij de rode kaart, al had hij dat ook niet snel verwacht van Bas Nijhuis. "Iedereen kan fouten maken. Ik, maar ook de scheidsrechter. Maar zij kunnen beslissingen nog terugdraaien. Je weet dat het heel bepalend is wie de VAR is. Bij deze VAR moet het een duizend procent fout zijn, anders gaat hij niet corrigeren. Je hebt ermee te maken hoe een individu het benadert, ondanks dat je de regels hebt. Dat is soms in je voordeel en een andere keer in je naam."

Buijs kreeg zelf ook een gele kaart, maar daar wilde hij voor de camera niets over kwijt. "Anders heb ik straks weer een tuchtcommissie aan m'n broek, maar die vierde officials… dat is echt om te huilen. Met wat voor intentie komen die mensen hier naar de wedstrijd, joh? Je moet toch begrijpen dat er een keer emotie is? Er is geen scheldwoord gevallen en dan staan die mensen meteen weer in hun oortje: 'Buijs gele kaart, Buijs gele kaart'. Ga even onder de kerstboom zitten met een oliebol en kom eens tot rust."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd