Hier moet Barça aan voldoen om Erling Haaland binnen te halen

22 december 2021, 15:15

Erling Haaland kan naar FC Barcelona, maar makkelijk zal dat niet worden voor de club. De Catalanen moeten namelijk aan enorm strenge regels voldoen om de Noorse aanvaller binnen te hengelen. Dat vertelt Javier Tebas, de baas van de Spaanse competitie.

"Laporta weet al wat hij moet doen, ik heb het hem uitgelegd. De situatie is gecompliceerd. Ik heb hem al adviezen gegeven. Barcelona heeft het niet makkelijk, nee", vertelt de voorzitter van La Liga tegenover Sport. Dat heeft alles te makken met de ¼-regel, die in de competitie is. Die regel houdt in dat clubs die het salarisplafond doorbreken slechts een kwart van hun inkomsten mogen uitgeven. Mocht de ploeg Haaland willen halen, dan moet er dus vier keer zoveel geld vrij gemaakt worden.

"We weten allemaal dat het salaris van Haaland en het bedrag dat Borussia Dortmund wil hebben niet binnen deze regel past", vervolgt Tebas. Wil de aanvaller tien miljoen verdienen, dan moet de club dus veertig miljoen euro vrij maken door de verkoop van spelers. "De club moet herstellen van de verliezen. Dat is moeilijk, omdat het over ongeveer vijfhonderd miljoen euro is. Als de verliezen zijn weggewerkt, dan kan de club weer een competitief salarisbudget instellen. Iedereen hoopt op een sterk Barça, La Liga natuurlijk ook. Real Madrid en FC Barcelona zijn twee grote clubs. Natuurlijk zijn we blij als de club de problemen heeft opgelost."

Haaland wordt door 'meer dan 25 clubs' gevolgd, liet algemeen directeur Hans-Joachim Watzke van Borussia Dortmund afgelopen weekend nog weten. Mocht de Noorse spits vertrekken, dan denkt de Bundesligaclub aan Sébastien Haller of Bayer Leverkusen-spits Patrick Schick.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen