Ten Hag ziet overeenkomsten tussen Robben en Ajacied

23 december 2021 – Antony heeft woensdagavond zijn klasse nogmaals getoond bij Ajax. De aanvaller kon na de 5-0 zege op Fortuna Sittard dan ook rekenen op de complimenten van Erik ten Hag en de analisten van ESPN. Zij zagen de buitenspeler 'Robbiaans' spelen tegen de Limburgers.

Ten Hag ziet overeenkomsten tussen Robben en Ajacied

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Daar heeft hij wel wat van weg", vertelt de oefenmeester. Ten Hag was trainer van het tweede team van Bayern München toen Robben bij het eerste elftal furore maakte. "Ik heb Robben van dichtbij mogen aanschouwen, dat was echt genieten. Je ziet wel wat van hem terug bij Antony, maar iedere speler heeft zijn eigen identiteit. Antony is een heerlijke speler, die zijn snelheid goed gebruikt. Wat ik het mooiste aan hem vind, is de manier van scoren. Hij duwt de bal bewust richting de hoek."

Ten Hag was na het duel met de Limburgers dik tevreden. "We zitten in een goede positie. Volgend jaar kunnen we nog alles winnen", doelt hij op de competitie, de beker en de Champions League. "Maar we hebben ook nog genoeg verbeterpunten. In thuiswedstrijden hebben we veel punten verspeeld, dat mag niet. Tegen compacte tegenstanders moeten we daarom nog meer kansen creëren en vaker openingen vinden. Vandaag hebben we vijf keer gescoord, al had het nog een stuk effectiever gekund.

Bruggink was in de studio lovend over de Antony. "Ik zag nu hoe snel hij is. Hij liep de spelers voorbij alsof ze er niet stonden. Op de eerste meters is hij echt verschrikkelijk snel. Wat hem ook zo goed maakt, is dat hij aan beide kanten kan passeren", aldus de analist, die zag dat de Braziliaan de goal van Devyne Rensch voorbereidde. Het was pas zijn eerste assist van het seizoen. "Dat is bijzonder en opmerkelijk als je kijkt wat voor speler het is. Vooral omdat Ajax al 56 keer heeft gescoord."

Reacties

Ajax

gerelateerd