'RB Leipzig wil 'gigantisch hoge koopoptie' van Ajax voor Brobbey'

23 december 2021, 22:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

RB Leipzig-aanvaller Brian Brobbey (19) sluit begin januari vermoedelijk al aan bij het trainingskamp van Ajax. De enige nog uit te onderhandelen voorwaarde in de huurovereenkomst is de optie tot koop en die kan vermoedelijk weleens heel hoog uitvallen.

Dat denkt Ajax-watcher Freek Jansen althans in de podcast van Voetbal International. Hoewel de Duitse club de jonge aanvaller afgelopen zomer transfervrij overnam van Ajax, is het niet bereid om de Brobbey zelf ook voor een appel en een ei te laten gaan. De Amsterdammers willen wél graag een koopoptie in het contract, waardoor een hoge transfersom de meest logische oplossing lijkt.

"Ze gaan hem huren en er wordt nog onderhandeld over een eventuele optie tot koop", vertelt de journalist over de huidige situatie. "Dat is geen pure noodzaak vanuit Ajax. En ik kan me voorstellen dat Leipzig zoiets heeft: een optie is prima, maar dan zetten we daar een gigantisch hoog bedrag in. Zodat ze zich een beetje verzekerd voelen, mocht Brobbey de komende tijd veel doelpunten gaan maken", legt hij uit.

Lees ook'Brobbey doorstaat keuring: transfer kwestie van tijd'

Volgens Jansen is dat vanuit Ajax's perspectief ook een prima deal, omdat Brobbey nu eigenlijk de opvolger van zichzelf is. Danilo heeft weliswaar de rol van tweede spits ingevuld, maar was geen serieuze concurrent voor Sébastien Haller. Dat moet de al medisch gekeurde Brobbey wel gaan worden. "In principe sluit hij daarna aan, 3 januari is de verwachting dat hij in het vliegtuig zit naar het trainingskamp in Portugal", aldus Jansen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen