Boulevard: nieuw bewijs tegen Labyad, naam Mazraoui duikt op

27 december 2021, 20:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de mishandelingszaak rondom Zakaria Labyad zijn nieuwe ontwikkelingen. De Ajacied zou kort na de vermeende mishandeling van een aannemer contact hebben gehad met teamgenoot Noussair Mazraoui. RTL Boulevard beschikt over app-berichten van Labyad aan Nous, zoals Mazraoui vermoedelijk in de contactenlijst van Mazraoui staat.

Het programma meldt maandagavond dat er nieuw bewijs is tegen Labyad en geeft ook een weergave van de appjes die zijn verstuurd: 

"6 man gekomen in 10 minuten"

"Vanuit Utrecht"

"Hij heeft gekregen man"

"Politie kwam"

"Wahed gekke kale gozer"

"Hij zei"

"Als je bek opentrekt tegen hun"

"Ben je helemaal van mij"

Volgens Clarice Stenger, die als advocate te gast is bij RTL Boulevard, zijn de berichten geen hard bewijs. "Uit het appje kun je niet één op één afleiden dat er sprake is geweest van mishandeling. En wat is dan de rol van Labyad geweest?"

Lees ook: Advocaat tegenstander Labyad: "Aangifte van zware mishandeling"

Maatschappelijke verantwoordelijkheid Ajax

In het item komt ook de juridisch adviseur van de aannemer (Karim Aachboun) aan het woord. Aachboun wil ook Ajax aanspreken op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de club. "Voetballers hebben veel fans en volgers. Als zij denken dat voetbal hiermee kan wegkomen, geef je een verkeerd signaal af."

In oktober kwam het nieuws naar buiten over de zaak. Daarin worden Labyad en zijn familie dus van mishandeling en bedreiging met een vuurwapen beschuldigd. Een aannemer uit Haarlem zou daarvan het slachtoffer zijn geworden. De partijen beschuldigen elkaar over en weer van strafbare feiten. Op de beelden die de aannemer in het bezit heeft, is het genoemde vuurwapen niet te zien.

Het incident vond plaats in juli 2020, toen de aannemer werkzaamheden uitvoerde aan de villa van Labyad. De twee partijen kregen ruzie, omdat het geleverde werk volgens Labyad en zijn familie kwalitatief niet goed was. De Ajacied weigerde daarom een deel van de factuur te betalen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen