Polen laat bondscoach alsnog vertrekken na opmerkelijke situatie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

29 december 2021 – Paulo Sousa is per direct vertrokken als bondscoach van Polen. De 51-jarige Portugees gaat aan de slag bij het Braziliaanse Flamengo en laat zijn functie als bondscoach achter zich. Dat ging de afgelopen dagen echter niet zonder slag of stoot.

Polen laat bondscoach alsnog vertrekken na opmerkelijke situatie

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Polen is namelijk nog in de race voor een WK-ticket, al moet men dan wel de play-offs overleven. Eerder gaf de bondscoach aan dat ze dit samen moesten doen en dat hij graag het karwei in Polen wilde afmaken. Daar kwam hij na de belangstelling van Flamengo op terug en daar was Cezary Kulesza, voorzitter van de Poolse voetbalbond, zeker niet van gediend.

"Ik heb vandaag gehoord dat Paulo Sousa zijn contract in goed overleg wil laten ontbinden, omdat hij een aanbod van een andere partij heeft gekregen. Dit soort gedrag is totaal onverantwoord en hij spreekt daarmee volledig tegen wat hij eerder allemaal heeft gezegd. Daarom heb ik het resoluut van tafel geveegd", stuurde Kulesza eerder deze week via Twitter.

Vandaag liet hij andermaal van zich horen. "We hebben unaniem besloten het contract met Paulo Sousa te beëindigen. Als onderdeel van de overeenkomst zal hij de voetbalbond een vergoeding betalen." Die vergoeding komt neer op een bedrag van 300.000 euro, dat Sousa dus aan de bond moet betalen om weg te mogen. Daarna kan hij aan de slag bij Flamengo.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd