'Sevilla vastberaden om Ajax af te troeven in strijd om Bergwijn'

30 december 2021, 15:00

Terwijl het nog even wachten is tot de transfer van Brian Brobbey officieel wordt afgerond, is Ajax nog altijd volop bezig om de voorhoede op nog een positie te versterken. Daarbij is het vizier gericht op Steven Bergwijn, maar daarin krijgt het stevige concurrentie van Sevilla. De Spaanse club doet dit jaar mee in de titelstrijd en wil de aanval daarom versterken.

Het Spaanse AS verzekert dat Bergwijn hoog op het prioriteitenlijstje staat van Sevilla. Daarbij loopt het wel tegen twee problemen op. Enerzijds heeft Antonio Conte aangegeven Bergwijn helemaal niet te willen laten gaan en anderzijds moet het de concurrentie aangaan met het kapitaalkrachtige Ajax. Sevilla heeft al vaker interesse getoond in Bergwijn. Zo wilde het de buitenspeler in 2019 ook al overnemen, maar toen vond het de vraagprijs te hoog. 

Destijds bleef de Nederlander nog even in Eindhoven en later koos hij voor Tottenham Hotspur, waar hij nooit een vaste waarde werd. Bergwijn is echter niet de eerste keuze als buitenspeler. De eerste poging van Sevilla zal in Manchester zijn. Het wil daar namelijk Anthony Martial losweken bij Manchester United. Mocht dat niet lukken, schakelt het over op Bergwijn.

Lees ook: Transferperikelen Bergwijn niet de reden van afwezigheid

AS verwacht dat Sevilla goede papieren heeft in de concurrentiestrijd. Bergwijn speelde weliswaar in de jeugd van Ajax, maar verruilde die club voor PSV omdat hij het er niet naar zijn zin had. Later baarde Bergwijn ook opzien door te juichen voor Tottenham Hotspur in de memorabele wedstrijd tegen Ajax. Bergwijn ligt nog vast tot de zomer van 2025 in Londen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen