Kjær: "Niet onze collega, maar onze vriend lag op het veld"

1 januari 2022 – 2021 zal altijd het jaar blijven van Simon Kjær. De Deense verdediger werd een mondiale held toen hij ploeggenoot Christian Eriksen reanimeerde tijdens het EK-duel met Finland. De middenvelder overleefde het, maar dat is volgens de mandekker niet alleen aan hem te denken. Hij noemt het een teamprestatie.

Kjær: "Niet onze collega, maar onze vriend lag op het veld"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik waardeer alle positieve woorden en dankbaarheid. Ik ben vereerd. Maar zoals ik altijd heb gezegd, mijn reactie was impulsief en dat van iedereen ook. Wat we deden, deden we als team", aldus de voetballer in gesprek met The Guardian. "Niet onze collega, maar onze vriend lag daar op het veld. Dat maakte het zo veel intenser. Echt waar, op zoiets kun je je niet voorbereiden. Alles wat je doet is op dat moment instinctief. Het enige dat telde op dat moment was het welzijn van Christian."

Het was een vreemd toernooi voor de Denen. Het ging bij de nationale ploeg nauwelijks over voetbal, de eerste twee wedstrijden in de groepsfase werden verloren, maar het kon niemand iets schelen. In de laatste groepswedstrijd begon het te lopen bij de ploeg, voor hun ploeggenoot en vriend, die in het ziekenhuis lag. Het team haalde uiteindelijk de halve finale, waarin Engeland te sterk bleek. "Als wij er in de groepsfase uit waren gevlogen, had ik dat prima gevonden", aldus Kjær. "Achteraf had ik misschien wel gebaald, maar uiteindelijk is voetbal bijzaak. Voor mij is het nu minder belangrijk dan vroeger."

Het heeft voor een mentale verandering gezorgd bij de verdediger van AC Milan. "Deze ervaring draag je de rest van je leven met je mee. Je leert ervan, haalt er dingen uit en misschien helpt dat me juist wel op het voetbalveld. Ik geniet inmiddels veel meer dan voorheen. Ik ben meer ontspannen. Ik hou van voetbal, geniet er nog altijd van, maar ik heb geen tien jaar meer, aldus de 32-jarige mandekker. "Ik heb geleerd dat ik elk moment dat ik nog heb, moet waarderen."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd