Ex-ploeggenoot adviseert De Ligt: "Dan is het beter om te blijven"

4 januari 2022, 14:15   Bijgewerkt: 4 januari 2022, 14:39

Matthijs de Ligt is mogelijk aan zijn laatste seizoen in het shirt van Juventus bezig. Er wordt althans veelvuldig gespeculeerd over een vertrek tijdens de komende transferzomer, waarbij onder meer Chelsea en FC Barcelona vaak genoemd werden. Oud-ploeggenoot Miralem Pjanic raadde hem echter een langer verblijf in Turijn aan.

In gesprek met Tuttosport ging de Bosniër namelijk in op de situaties van oud-ploeggenoot De Ligt, evenals die van Álvaro Morata. Laatstgenoemde werd de afgelopen periode veelvuldig gelinkt aan Barcelona. "Ik zou twee keer nadenken voor een club waar ik het goed heb verlaat", adviseerde Pjanic, die in 2020 zelf de stap van Juventus naar Barcelona maakte.

Hetzelfde advies had hij voor De Ligt. "Hij heeft nog een contract van drie jaar bij Juventus en heeft de juiste instelling", zo stelde hij. "Zijn keuze om bij Juventus te spelen en samen te werken met Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini is een goede geweest. Hij is gelukkig bij Juventus en als je gelukkig bent, is het beter om niet te vertrekken."

Pjanic zelf is tegenwoordig speler van Besiktas, dat hem huurt van FC Barcelona. Voor hem is de overstap naar Camp Nou niet goed uitgepakt, al wijt hij dat zelf deels aan oud-trainer Ronald Koeman. Het afgelopen jaar haalde hij diverse keren openlijk uit naar de inmiddels ontslagen Nederlander. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen