Aston Villa neemt Coutinho op huurbasis over van Barça

7 januari 2022, 10:36   Bijgewerkt: 7 januari 2022, 13:38

Philippe Coutinho mag zich opmaken voor een terugkeer in de Premier League. De middenvelder van FC Barcelona wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan Aston Villa.

De club van coach Steven Gerrard - die bij Liverpool met Coutinho samenspeelde - neemt tevens een fors deel van het flinke salaris van de spelmaker over. Coutinho verruilde Anfield in 2018 voor een slordige honderdzestig miljoen euro voor de Catalaanse zon en Camp Nou. Daar heeft Coutinho de hoge verwachtingen echter nooit kunnen inlossen.

Deze ochtend zou er na direct contact tussen alle partijen een akkoord zjn gesloten. De interesse in Coutinho was naar verluidt groot: ook onder andere Newcastle United, Arsenal en diens oude club Liverpool, zouden oren hebben gehad naar de (tijdelijke) diensten van Coutinho. Dat het uiteindelijk Villa is geworden, mag best een verrassing worden genoemd.

Lees ook: 'Coutinho weigerde bij Barcelona in te vallen tegen Celta'

Aston Villa staat op de dertiende positie in de Premier League en kan Coutinho goed gebruiken als het wil klimmen op de ranglijst. Bij FC Barcelona kwam de Braziliaan in 106 duels tot 25 doelpunten. Ook gaf Coutinho veertien assists. In het verleden kwam Coutinho ook uit voor Internazionale.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen