'Man City weet het nu zeker: Haaland moet nieuwe spits worden'

7 januari 2022, 10:17

Manchester City is nog niet de meest actieve Engelse club op de winterse transfermarkt. Dat komt in de eerste plaats misschien omdat de ploeg de selectie goed voor elkaar heeft, maar ook zeker door de plannen die het heeft voor de zomer. Trainer Pep Guardiola ziet graag een linksback en een middenvelder komen, maar de komst van een spits geniet prioriteit. Erling Haaland is dé topkandidaat.

Dat meldt het betrouwbare The Athletic. De goalgetter van Borussia Dortmund heeft een transferclausule van 75 miljoen euro bij zijn club. Manchester City - de club waar zijn vader Alf-Inge een verleden heeft als verdediger - heeft er veel voor over om hem in te lijven en wil met zaakwaarnemer Mino Raiola om tafel.

De Premier League-kampioen geniet echter de nodige concurrentie. Real Madrid zou ook behoorlijk gecharmeerd zijn van Haaland, maar mogelijk verkiest Haaland een andere bestemming als de Koninklijke ook Kylian Mbappé aantrekt. FC Barcelona werd deze week ook flink gelinkt aan Haaland. Toch denkt The Athletic dat de kans klein is dat FC Barcelona in staat is om de 21-jarige spits aan te trekken.

Lees ook: Pact tussen Laporta en Raiola brengt Haaland naar Barcelona

Manchester City heeft alvast een schaduwlijstje samengesteld voor als Haaland uiteindelijk toch niet haalbaar blijkt te zijn. Daarop zouden onder andere de namen van Alexander Isak en Dusan Vlahovic staan. Ook een nieuwe poging voor Harry Kane wordt niet uitgesloten, maar de kans dat hij komt, lijkt gering.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen