Senegal ontsnapt, maar maakt favorietenstatus nog niet waar

10 januari 2022, 16:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Topfavoriet Senegal is de Afrika Cup begonnen met een zege op Zimbabwe. Dat op zich is geen bijzonderheid, maar de ploeg heeft de favorietenstatus ondanks de zege bepaald nog niet waar kunnen maken. De nummer twintig van de FIFA-wereldranglijst had een penalty in de 97e minuut nodig om de nummer 121 nog te kunnen verslaan. 

Voorafgaand aan het toernooi was Senegal een van de duidelijke favorieten. Het is van alle Afrikaanse landen het hoogste geklasseerd op de wereldranglijst en beschikt over grote namen als Sadio Mané (Liverpool), Idrissa Gueye (PSG), Kalidou Koulibaly (Napoli) en Édouard Mendy (Chelsea). De twee laatstgenoemde waren er maandag tijdens de openingswedstrijd door een coronabesmetting overigens niet bij. Dat gold ook voor negen andere ploeggenoten, waardoor de ploeg flink gehavend aan het toernooi moest beginnen. Toch stonden er nog genoeg grote namen op het veld om het op papier veel mindere Zimbabwe te kunnen kloppen. 

In de praktijk lag dat anders. In een weinig spectaculaire wedstrijd waren de echt grote mogelijkheden zeer schaars. Beide ploegen kwamen na negentig minuten spelen tot niet meer dan twee schoten op doel. Met dat spelverloop leek het er niet op dat er in de extra tijd nog een winnaar zou komen, maar Senegal ontsnapte. De bal ging na een handsbal in de 97e minuut nog op de stip, waarna Mané zijn land alsnog naar de eerste drie punten kon schieten. 

Geen overtuigend optreden van Senegal dus, maar wel drie belangrijke punten. De ploeg neemt het in het verdere verloop van de groepsfase nog op tegen Malawi en Guinee. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen