'NAC Breda komt voor miljoenen in handen van nieuwe eigenaar'

14 januari 2022 – NAC Breda verwelkomt mogelijk op korte termijn een nieuwe eigenaar. De Brabantse club stond maanden te koop, maar na een lange zoektocht is er nu een mondeling akkoord bereikt. Ondernemer en supporter Karel Vrolijk heeft de huidige aandeelhouders afgekocht en zal zich snel de nieuwe eigenaar van NAC Breda mogen noemen.

'NAC Breda komt voor miljoenen in handen van nieuwe eigenaar'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat melden Omroep Brabant en BN De Stem. Vrolijk heeft een succesvol bouwbedrijf en gaat zich daarom verzekeren van de clubaandelen. Daarvoor dient hij liefst zes miljoen euro te betalen. NAC Breda en Vrolijk hebben zelf nog niet bevestigd dat het tot een akkoord is gekomen, maar volgens BN De Stem is dat een kwestie van tijd. 

Er zouden ambitieuze plannen zijn met de Bredanaars. Vrolijk hoopt de club binnen twee jaar weer terug te laten keren in de Eredivisie. Bovendien wil NAC in de toekomst met een budget van rond de twintig miljoen euro gaan werken, waarmee het de aansluiting kan vinden met de middenmoot van de Eredivisie.

NAC speelt sinds 2019 in de Keuken Kampioen Divisie en kreeg afgelopen seizoen de kans om te promoveren, maar in de play-offs ging het mis tegen NEC. De Bredanaars begonnen dramatisch aan dit seizoen en stonden zelfs even in de kelder van de Eerste Divisie, maar de weg omhoog is de laatste weken van het jaar ingezet. NAC staat nu weer op plek negen en heeft de play-offsplaatsen in het vizier.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd