Keeperstombola Eredivisie: vier clubs twijfelen over doelman

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 januari 2022 – De herstart van de Eredivisie gaat gepaard met veel discussie over wie er onder de lat moet bij de Eredivisie-clubs. Bij liefst vier clubs wordt getwijfeld of is inmiddels na een concurrentiestrijd de knoop doorgehakt. FC Utrecht kiest voor een nieuwe nummer één, terwijl FC Groningen en SC Heerenveen vertrouwen houden in hun keepers. Bij Fortuna Sittard ligt de strijd nog open. Een overzicht.

Keeperstombola Eredivisie: vier clubs twijfelen over doelman

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

FC Utrecht
Nergens draait de keeperstombola meer op volle toeren dan bij FC Utrecht, waar doelmannen elkaar de laatste jaren in rap tempo afwisselen. Waar David Jensen in 2019 nog eerste keuze was, werd zijn plek sindsdien overgenomen door Jeroen Zoet, Maarten Paes, Thijmen Nijhuis, Eric Oelschlägel en opnieuw Paes. Sinds deze maand is er een nieuwe eerste keuze: Fabian de Keijzer. Oud-keeper Jan-Willem van Ede snapt er niets van. "Ik ben zelf veertien seizoenen achter elkaar keeper van FC Utrecht geweest en nu staat er elk half jaar iemand ander", zegt hij tegen De Telegraaf.

FC Groningen
Bij FC Groningen blijft Peter Leeuwenburgh de eerste keeper. De oud-Ajacied beleefde met FC Groningen weliswaar niet de meest succesvolle eerste seizoenshelft, maar krijgt van coach Danny Buijs alsnog de voorkeur boven Jan Hoekstra. Hij blijft doelman in het bekertoernooi. "We kijken kritisch naar alle spelers, maar bij keepers maak je in tegenstelling tot veldspelers niet elke week een nieuwe afweging. Peter heeft tot nu toe goede met minder goede momenten afgewisseld, maar dat is ook niet gek als je nieuw bij een club komt in een andere competitie dan je gewend bent. Wij geven hem in ieder geval voor de komende competitiewedstrijden het vertrouwen", aldus Buijs.

SC Heerenveen
Dat geldt eveneens voor Xavier Mous. De keeper van SC Heerenveen begon het seizoen als tweede man achter Erwin Mulder, die echter al vroeg in het seizoen geblesseerd raakte aan zijn duim. Mous nam zijn plek in en deed dat met verve. Coach Johnny Jansen ziet daarom geen reden om na de winterstop een wijziging door te voeren onder de Friese lat.

Fortuna Sittard
Wie dit weekend het doel verdedigt van degradatiekandidaat Fortuna Sittard is nog niet duidelijk. Yanick van Osch liet in de eerste maanden van het seizoen geen verpletterende indruk achter, waardoor Fortuna zich genoodzaakt voelde zich in de winter te versterken. Met Michael Verrips is een uitstekende doelman in huis gehaald, die eerder al zijn klasse bewees bij FC Emmen. Voor wie kiest coach Sjors Ultee?

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd