'Xhaka speler die mogelijk bewust gele kaart van 62.000 euro pakte'

24 januari 2022, 11:31

De Engelse voetbalbond onderzoekt momenteel een verdachte gele kaart van Granit Xhaka, opgelopen in de uitwedstrijd tegen Leeds United (1-4) in december. The Athletic meldde vorige week dat een niet nader genoemde speler van Arsenal mogelijk betrokken is bij matchfixing. Volgens The Times zou het dus gaan om de Zwitsers international.

Wedkantoren lieten weten dat er buitenproportioneel zou zijn ingezet op een gele kaart tijdens een Premier League-wedstrijd van Arsenal. The Athletic wilde in overleg met de desbetreffende speler niet prijsgeven om wie het ging, maar The Times doet dat nu wel: de krant meldt dat het Xhaka betreft, die op 18 december de gele prent kreeg toebedeeld op Elland Road.

Op sociale media doken al vermoedens op dat het om Xhaka's kaart tegen Leeds zou gaan. Op de video - die inmiddels is verwijderd - is te zien dat de middenvelder bij een 1-4 voorsprong heel opzichtig treuzelt bij het nemen van een vrije trap. Nadat een waarschuwing van de scheidsrechter niet werd ontvangen door Xhaka, kreeg hij de gele kaart getoond. Er zou een bedrag van 52.000 pond - omgerekend 62.000 euro - zijn ingezet op een gele kaart voor Xhaka. The Sun stelt dat de gele kaart in totaal goed was voor 250.000 pond (299.000 euro).

Volgens bronnen rond de FA zijn er op dit moment geen signalen dat Xhaka of andere spelers van Arsenal bewust betrokken zijn bij de situatie. Ondanks dat het treuzelmoment van Xhaka er achteraf wel heel vreemd uitziet. Op dit moment worden de details nog bekeken, alvorens kan worden besloten of een formeel onderzoek moet worden ingesteld. Arsenal wil niet reageren op de kwestie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen