Feyenoord-icoon Wim Jansen op 75-jarige leeftijd overleden

25 januari 2022, 12:50   Bijgewerkt: 25 januari 2022, 13:04

Oud-voetballer Wim Jansen is overleden. Dat trieste nieuws bracht Feyenoord, de club waar hij het grootste deel van zijn voetballoopbaan speelde en waar hij nog steeds werkzaam was, dinsdag naar buiten. Jansen overleed op 75-jarige leeftijd.

In oktober 2021 kwam Jansens biografie 'Meesterbrein' uit. Daarin werd duidelijk dat de oer-Feyenoorder leed aan dementie. 'Hoewel het intense verdriet uiteraard overheerst, is de familie van Jansen tegelijkertijd opgelucht dat hem een lange lijdensweg bespaard is gebleven', zo valt te lezen op de clubwebsite. 'De familie vindt het fijn dat hun Wim tot het laatste moment de regie in eigen hand heeft kunnen houden.'

Jansen droeg al op tienjarige leeftijd voor het eerst het shirt van Feyenoord en speelde in totaal vijftien jaar in het eerste elftal. In die tijd speelde de middenvelder 476 officiële wedstrijden voor de club, waarbij hij ook vele prijzen won. Zo won hij met Feyenoord de Europacup I, de Wereldbeker, de UEFA Cup, drie landstitels en een KNVB Beker. Later was hij bij de club ook actief als assistent- en hoofdtrainer en technisch directeur. De afgelopen tien jaar vervulde hij een rol als adviseur binnen de jeugdopleiding van de club.

Feyenoord was niet de enige club waar Jansen actief was. In 1980 ging hij aan de slag bij het Amerikaanse Washington Diplomats om vervolgens in 1982/83 bij Ajax zijn voetballoopbaan af te sluiten. Verder speelde Jansen 65 wedstrijden in het Nederlands elftal en was hij basisspelers op de WK's van 1974 en 1978, waar Oranje beide keren de finale haalde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen