Schreuder zet stap richting Belgische bekerfinale: "Niet verdiend"

3 februari 2022, 09:31

Alfred Schreuder heeft een grote stap gezet richting zijn eerste prijs als trainer van Club Brugge. De trainer zag zijn ploeg de eerste wedstrijd van het tweeluik met Gent winnen: 0-1. Daardoor is een plek in de Belgische bekerfinale weer een beetje dichterbij gekomen. Maar tevreden? Dat was de oefenmeester allerminst.

"In eerste instantie zijn we natuurlijk heel blij met de overwinning, terwijl ik vind dat het niet verdiend is als je het spel ziet van ons", wordt Schreuder geciteerd op de website van de club. "Zeker de eerste helft was Gent de betere ploeg en hadden zij de betere kansen. Ik vond dat we ongelooflijk slordig waren aan de bal en we leden veel dom balverlies op eigen helft. Hierdoor kon Gent goede mogelijkheden krijgen die ze niet benutten. Ik vond dat onze ploeg angstig op het veld stond."

In de tweede helft zag de oefenmeester zijn ploeg opkrabbelen, al kreeg Brugge in minuut vijftig wel een strafschop tegen. Die werd gemist, waarna Charles De Ketelaere zes minuten later aan de andere kant van het veld wel wist te scoren. Na die goal moesten de mannen van Schreuder met tien man standhouden na een rode kaart voor verdediger Jack Hendry. "Mijn team heeft na die rode kaart gevochten. Qua instelling om te willen winnen en te overleven hebben mijn jongens het uitstekend gedaan, maar voetballend was het niet het Club Brugge dat ik wil zien."

Zondag staan Gent en Brugge weer tegenover elkaar, wanneer ze het in competitieverband tegen elkaar opnemen. Op 3 maart staat de return van de halve finale op het programma. De trainer waakte na de overwinning meteen voor onderschatting. "Vandaag zijn we de gelukkige winnaar, maar ik vond niet dat Gent verdiende te verliezen vandaag."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen