Lodeweges over belletje Koeman: "Dacht dat het Edwin Evers was"

10 februari 2022, 18:45

Dwight Lodeweges is aan de slag gegaan als hoofdtrainer van Derdeklasser VVOP. Een bijzondere stap van de trainer die tot afgelopen zomer nog werkzaam was bij het Nederlands elftal. ESPN zocht hem op en sprak onder meer over die drie jaar als assistent bij Oranje.

Lodeweges dankte die functie aan een belletje van Ronald Koeman. "Ik dacht dat ik compleet in de maling werd genomen", blikte hij terug. "Dat iemand anders zijn stem nadeed, Edwin Evers ofzo. Maar het was echt Ronald. Die vroeg of ik bij Oranje wilde assisteren. Hij zocht een ervaren veldtrainer. In die periode hebben we de finale van de Nations League gehaald en ons gekwalificeerd voor het EK. Dat waren heel mooie dingen."

Waar hij nog het vaakst aan herinnerd wordt uit die periode, is het briefje dat hij in de slotfase van de Nations League-wedstrijd Duitsland - Nederland aan zijn spelers meegaf, waarna Virgil van Dijk nog 2-2 maakte. "Iedereen denkt grappig te zijn en begint over dat briefje. Het is wat zoveel trainers doen met hun spelers. Als je met zestigduizend man in zo'n stadion zit, horen ze het anders niet. Dit was te belangrijk daarvoor."

Toen Lodeweges na het vertrek van Koeman als interim-bondscoach aan de slag ging, werd er zelfs gespeculeerd of hij het stokje niet definitief moest overnemen. Voor hemzelf was dat echter nooit een optie. "Ik weet ook wel: je hebt een type als Ronald nodig, met veel ervaring, uitstraling en een geweldige carrière. Ik zat heerlijk in mijn rol onder Ronald. Ik vond het wel mooi zo."

Uiteindelijk werd Frank de Boer die Oranje op het EK mocht coachen, al eindigde dat in een deceptie. Al vanaf het begin was er veel kritiek op de trainer. "Ik heb dat nooit begrepen. Natuurlijk heeft hij een paar foutjes gemaakt in de voorbereiding, namen door elkaar gehaald, maar die kritiek was al gelijk aan de gang. Ik begreep dat niet; ik heb hem echt ervaren als een heel fijne man. Hij is zeker een vakman op zijn gebied."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen