"Zaak en vertrek Overmars druppel voor Ten Hag om te gaan bij Ajax"

11 februari 2022, 18:23

De zaak rondom Marc Overmars gaat invloed hebben op de toekomst van Ajax-trainer Erik ten Hag. Omdat de coach zo goed samenwerkte met de directeur voetbalzaken, denkt De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen dat dit de druppel is voor de oefenmeester om te vertrekken.

In een videorubriek van de ochtendkrant gaat Driessen in op de gevolgen van de zaak rondom Overmars voor de Amsterdammers. "De hele affaire en het vertrek van Overmars zal voor Ten Hag denk ik de druppel zijn om te vertrekken na dit seizoen", stelt de journalist. "Dat zal hij nu zeker niet gaan roepen, omdat ze nog op drie fronten actief zijn. En ze doen het gewoon heel goed", oordeelt Driessen.

Maar volgens de chef voetbal moet dat los worden gezien van de affaire Overmars en de toekomst van Ten Hag – over wie weleens eerder werd gesteld dat hij bezig is aan zijn laatste maanden, aangezien hij al sinds 2018 aan het roer staat in de Johan Cruijff Arena. Concreet is een vertrek overigens nog geenzins naar buiten gekomen, maar kan er volgens Driessen dus wel aankomen in de zomer. "Het is voor het sportieve gedeelte te hopen dat Ten Hag zo scherp blijft als hij is, maar daar hoeven we niet aan te twijfelen bij hem. En dan kunnen ze echt wel ver komen dit jaar", denkt Driessen, die het niet eerlijk vindt dat Ten Hag naar voren geschoven werd om tekst en uitleg te geven over de zaak Overmars.

Lees ook: 'Losgezongen' Overmars ook door oude club gecanceld

"Ten Hag moest naar voren treden voor de camera toen Ajax uit Portugal is gevlucht met enkele coronabesmettingen en nu opnieuw", stelt hij. Edwin van de Sar had die taak op zich moeten nemen. "Daar is nou een algemeen directeur voor. Ajax is een publiek bezit. Iedereen had er een mening over en overal werd je erop aangesproken, op zo'n moment moet je anticiperen en reageren. Als je leiderschap wil tonen, moet je je uitspreken. Hij is gekozen tot algemeen directeur, dan moet je dat doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen