Dumfries afgemaakt door medespelers: "Belediging voor pasta"

14 februari 2022, 23:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Denzel Dumfries is uitgegroeid tot onomstreden basisspeler bij Internazionale. De vleugelverdediger maakte afgelopen zomer de overstap naar PSV naar de Italiaanse landskampioen, die ook nu weer bovenaan staat in de competitie. In zijn eerste weken had hij het moeilijk, maar inmiddels wordt hij op handen gedragen door de fans, de trainer en zijn medespelers.

"We zijn een geweldig team en spelen fantastisch voetbal. We zijn gefocust op winnen, we zijn op de goede weg en ik weet zeker dat we op deze weg zullen doorgaan. Maar wat ook heel belangrijk is, is dat we veel plezier hebben", vertelt Dumfries, die duidelijk nog moet wennen aan het leven in Italië. "Twee weken geleden was iedereen heel boos op me omdat ik kip met pesto aan mijn pasta had toegevoegd. Voor hen was het een belediging voor pasta."

Dumfries heeft zich in recordtijd opgewerkt van amateur naar topspeler. Via Barendrecht, Sparta, Heerenveen en PSV is hij inmiddels dus bij Inter beland. "Voor mij was het altijd duidelijk dat ik profvoetballer zou worden. Ik kon international worden van Aruba, maar zei nee. Ik wilde wachten op het Nederlands elftal. Dat vonden ze vreemd, aangezien ik toen nog bij de amateurs speelde. Maar ik wist gewoon dat altijd nog voor Aruba kon kiezen in de toekomst", vertelt hij voor de camera van de UEFA.

Zijn droom kwam uit. Bij PSV werd hij international, waarbij hij een van de uitblinkers was op het Europees kampioenschap. Na dat toernooi maakte hij dus de overstap naar Inter. "Bij PSV heb ik geen prijzen gewonnen, maar ik ben daar wel beter geworden. Ik heb mijn debuut in de Champions League gemaakt en ben international geworden. Ik heb enorm veel geleerd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen